skip to Main Content
Eerste Face to Face tussen Spaanse presidentskandidaten: Rivera Vs. Iglesias

Eerste Face to Face tussen Spaanse presidentskandidaten: Rivera Vs. Iglesias

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

verkiezingen2015-1aMADRID – Zondagavond was het weer tijd voor het wekelijkse politieke discussieprogramma Salvados van komiek en presentator Jordi Evolé en dit keer waren de leiders van de twee rijzende politieke partijen Ciudadanos en Podemos op bezoek. Het was het eerste “cara a cara” of face to face gesprek tussen twee presidentskandidaten, Albert Rivera (Ciudadanos) en Pablo Iglesias (Podemos).

In een voor velen dagelijkse entourage van een typische Spaanse bar in de wijk Nou Barris in Barcelona en onder het genot van enkele Café’s con leche was het de beurt aan presentator Jordi Evolé om de twee snel rijzende kandidaten van de politieke partijen Ciudadanos en Podemos aan de tand te voelen over hun meningen en de twee politici met elkaar te laten discussiëren.

Het was een gezellig gesprek met vele politieke overeenkomsten maar ook veel verschillen en andere meningen die vaak met elkaar botsten. De avond begon net zo goed als dat deze eindigde, met zijn drieën kwamen ze aan in een auto om een doodgewone bar binnen te wandelen in de Barcelonese Nou Barris wijk. Geen dure studio met de vele personen en regie met tientallen camera’s maar een gezellig gesprek in een lokale bar.

Nog voordat de uitzending begon deze zondagavond was de hashtag #AlbertVsPablo al trending topic op Twitter in Spanje en werd er door de tegen- en voorstanders al flink gediscussieerd. Het programma zelf werd bekeken door maar liefst 5.214.000 tv-kijkers met een share van 25,2% van alle televisiekijkers, met andere woorden een kwart van Spanje zat naar Salvados te kijken.

De vele tv-kijkers zijn het echter met elkaar eens dat Albert Rivera van Ciudadanos met vlag en wimpel het gesprek heeft gewonnen, als dat al zo aangegeven kan worden. Het was wel Rivera die non-stop de gesprekken van Pablo Iglesias onderbrak, iets wat Iglesias niet zo vaal doet want hij wil nu net iedereen laten uitpraten. Rivera was snel met antwoorden en is een makkelijke prater die Iglesias van repliek kon dienen. In vele enquêtes geeft meer dan 75% aan dat de leider van Ciudadanos het eerste “cara a cara” heeft gewonnen.

De beide leiders waren het oneens over de diverse meningen en visies maar ze waren het ook vaak eens over de maatregelen die men dient te nemen als zij aan de macht komen, er werd zelfs gegrapt dat ze zich maar samen moesten presenteren vanwege de vele overeenkomsten. Een ding wat ze zeker willen is de twee grote partijen, de oude stempel, PP en PSOE van hun tronen stoten en als het zo door gaat dan lijkt het er ook op dat er een politieke aardverschuiving zal gaan plaatsvinden de komende verkiezingen op 20 december – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken