skip to Main Content
Meer dan 13 miljoen Spanjaarden leven op de grens van armoede

Meer dan 13 miljoen Spanjaarden leven op de grens van armoede

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

arm1aMADRID – Volgens de laatste gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) leven op dit moment 13.657.232 Spanjaarden op de grens van armoede. Dat is ongeveer 29% van de totale bevolking in Spanje. Dit aantal is groter geworden aangezien er vorig jaar nog 12.866.431 Spanjaarden op de grens van armoede leefden.

Terwijl de politici het hebben over het aantrekken van de economie en een herstel vand e jaren durende crisis, zijn er nog steeds bijna 5 miljoen werklozen te vinden in Spanje of heeft men wel werk maar wordt men zo slecht betaald dat families niet kunnen rondkomen. Volgens een laatste onderzoek leeft 29,2% van de Spanjaarden op de grens van armoede, dat zijn 400.000 Spanjaarden meer dan vorig jaar, aldus het INE. De 13.657.232 Spanjaarden die op de armoede grens leven is het hoogste aantal ooit gemeten in Spanje.

Een van de grootste groep getroffen mensen zijn de zogenaamde monoparentales, alleenstaande ouders. Ook minderjarigen jonger dan 16 jaar en onderen ouder dan 65 jaar behoren tot de grootste risicogroepen. Het zijn deze groepen mensen die steeds meer gebruik moeten maken van de voedselbanken om aan voldoende eten te komen en te kunnen overleven. Ook kunnen zij de rekeningen vaak niet betalen met kans op huisuitzetting, geen water, geen stroom of geen verwarming/gas.

Volgens Europese instellingen is het verschil tussen arm en rijk in Spanje het hoogste van heel Europa. Dat wil zeggen, 20% van de rijkste inwoners is goed voor zeven keer meer welzijn dan 20% van de arme inwoners en als men kijkt naar 10% van de rijkeren is dat zelfs veertien keer meer dan 10% van de armen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken