skip to Main Content
Madrid wil sancties geven aan automobilisten van en het bedrijf BlaBlaCar

Madrid wil sancties geven aan automobilisten van en het bedrijf BlaBlaCar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

blablacarMADRID – De provinciale overheid van Madrid wil twee automobilisten die vaker rijden voor het bedrijf BlaBlaCar en dat bedrijf zelf sancties opleggen omdat de twee chauffeurs blijkbaar een geldbedrag gevraagd hebben voor de services die zij verleenden. BlaBlaCar spreekt dat echter tegen en zegt dat op geen enkel moment deze twee automobilisten meer gevraagd hebben dan wat gebruikelijk is om de auto te delen met andere inzittenden.

BlaBlaCar is in Spanje een service waarbij automobilisten via de website en mobiele app van het bedrijf met passagiers in contact kunnen komen om zo de kosten van het rijden te delen, zeg maar een soort van carpooling. Het gaat in deze gevallen dan om bedragen van niet meer dan 14 cent per kilometer wat dus vaak erg lage bedragen zijn. Jaarlijks maken er in Spanje meer dan 3 miljoen personen gebruik van de diensten van BlaBlaCar.

Nu wil de regionale overheid van Madrid twee van de autorijders en het bedrijf BlaBlaCar zelf aanklagen omdat de twee automobilisten blijkbaar geld gevraagd hebben voor het rijden, zeg maar een soort van taxivergoeding in de stijl van Uber. En dat mag niet want dat is oneerlijke concurrentie voor de taxirijders in de provincie. Volgens Madrid hebben de autorijders op eigen naam bepaalde bedragen (die niet bekend zijn gemaakt) gevraagd aan de inzittenden maar wist BlaBlaCar daar vanaf en omdat ze als tussenpersoon hebben opgetreden vindt Madrid dat ook zij verantwoordelijk zijn.

BlaBlaCar zegt uiteraard dat ze niets te maken hebben met een mogelijke vergoeding die de chauffeurs voor eigen rekening gevraagd hebben en zegt daarnaast dat ze bewijzen hebben dat dit ook niet gebeurd is. Volgens de wetten van de provincie Madrid zouden de autorijders boetes kunnen krijgen tussen de 4.100 en 801 euro, afhankelijk van de bedragen die ze gerekend hebben aan de passagiers.

BlaBlaCar zegt dat ze al meer dan 6 jaar actief zijn in Spanje, jaarlijks meer dan 3 miljoen gebruikers hebben en er nog nooit problemen zijn geweest. Het bedrijf zegt dat ze waarschijnlijk nu de dupe zijn van de strijd tussen de taxirijders en de Uber dienst waar wel geld gevraagd wordt voor het rijden van passagiers door particulieren. In het geval van BlaBlaCar is dat nooit het geval en delen de passagiers slechts mee in de kosten door per kilometer niet meer dan 14 cent te betalen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken