skip to Main Content
Sierra Nevada in Granada ziet de eerste sneeuw vallen

Sierra Nevada in Granada ziet de eerste sneeuw vallen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – De bergtoppen van het Sierra Nevada gebergte bij Granada zijn weer wit gekleurd nu de eerste sneeuw is gevallen. Terwijl het overal langs de kust van de Costa de la Luz tot aan de Costa Tropical regende sneeuwde het op de hoger gelegen delen van de Sierra Nevada. De skipistes hebben daardoor de eerste sneeuw van de komende winter mogen ontvangen.

Het Sierra Nevada skigebied hoopt komende 25 november het skiseizoen 2017/2018 te beginnen en zoals het er nu naar uitziet moet dat ook gaan lukken. De eerste sneeuw is in ieder geval gevallen op de pistes van de Sierra Nevada. Daarnaast zijn de weersomstandigheden zo dat er sneeuw gemaakt kan worden met de sneeuwkanonnen waardoor men alvast een goede bodem kan leggen. Daarnaast zorgt de sneeuw ervoor dat de bodem kouder kan worden waardoor toekomstige sneeuw beter kan blijven liggen.

Sinds woensdagochtend sneeuwde het op 2.500 meter hoogte waarbij de gebieden Borreguiles en de piste van El Río wit gekleurd waren. De eerste sneeuwval werd op woensdagochtend gemerkt maar ook woensdgamiddag sneeuwe het weer op grote hoogte waarbij men verwacht dat de temperaturen vanaf 2.000 meter hoogte gaan dalen tot onder het vriespunt waardoor de sneeuw kan blijven liggen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken