Opnieuw dinosauruseieren bij het Loarre-kasteel in Huesca gevonden

Opnieuw dinosauruseieren bij het Loarre-kasteel in Huesca gevonden
Beeld: Twitter

Opnieuw dinosauruseieren bij het Loarre-kasteel in Huesca gevonden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

HUESCA – In september 2020 berichtten wij al dat een geoloog die wandelde in de buurt van het beroemde Loarre-kasteel in de provincie Huesca op een plaats stuitte die volgens hem wel eens een belangrijke vondst zou kunnen zijn. Uiteindelijk werden er toen tientallen eieren van dinosaurussen gevonden waar nu nieuwe dino-eieren bij zijn gekomen na een nieuwe belangrijke vondst.

Het gaat om een nest van 12 fossiele eieren die naar alle waarschijnlijkheid toebehoren aan de ’titanosaurus sauropoden’, viervoetige herbivoren met lange staarten die tot wel 20 meter lang konden worden. De gevonden fossielen eieren zijn bolvormig en hebben een diameter van ongeveer 15 centimeter. Ze verkeren in optimale staat en liggen allemaal in een nest.

Deze 12 dinosauruseieren komen bij de overige ruim 90 eieren die op dezelfde plaats in een jaar tijd zijn gevonden. Hierdoor is de Loarre-vindplaats meteen een belangrijke vindplaats voor fossiele eieren geworden. 

Het fossiel met 12 eieren werd tijdens de 2020-campagne beschermd met cellulose en gips en werd versterkt met een metalen structuur en een polyurethaan omhulsel voor bescherming tijdens de daaropvolgende extractie. In totaal hebben vijf mensen gedurende 50 dagen acht uur per dag besteed aan het uitgraven van het nest dat uiteindelijk met behulp van een bulldozer is verwijderd.

Dit grote blok, evenals tien andere kleinere die dit jaar zijn gewonnen, zijn vervoerd naar een tijdelijk magazijn in het dorp Loarre in afwachting van de voltooiing van de renovatiewerkzaamheden van het toekomstige laboratorium-museum in Loarre. Men verwacht dat in de komende lente het nieuwe museum haar deuren kan openen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.