Hoge golven zorgen voor ontruiming flatgebouw Tenerife (video)

Hoge golven zorgen voor ontruiming flatgebouw Tenerife
Beeld: Twitter

Hoge golven zorgen voor ontruiming flatgebouw Tenerife (video)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Zoals we al wisten te melden hebben de Canarische Eilanden dit weekend te maken gehad met de gevolgen van de storm (borrasca) Carlos, of eigenlijk meer een aftakking daarvan die de weerexperts Carlito (kleine Carlos) hebben genoemd. Deze storm zorgde voor veel regen en wind maar vooral voor een zeer wilde zee waarbij de hoge golven voor aardig wat problemen zorgden.

Zo moest een flatgebouw welke pal aan zee is gelegen ontruimd worden en moesten de inwoners van 65 appartementen hun woning verlaten. De golven waren zo hoog dat deze tot de derde verdieping kwamen waarbij er balkons zijn vernield, water in de appartementen kwam en een lift getroffen werd door het water. Het gaat om een gebouw in Mesa del Mar in de gemeente Tacoronte op Tenerife.

Eerder op zaterdag moesten er ook al 39 personen geëvacueerd worden uit twee andere gebouwen in Garachico. Ook daar zorgden de hoge golven en wilde zee voor veel problemen waarbij schade ontstond. Er zijn echter gelukkig geen gewonden.

In de gemeente Adeje werd een raam van een restaurant in een hotel vernield door de golven en moesten de aanwezigen geëvacueerd worden. Het slechte weer en de wilde zee zorgden ook voor problemen in El Palmar en in de haven van Los Cristianos waar veel wegen en parkeerplaatsen langs de kust werden gesloten.

https://twitter.com/ENEI_OFICIAL/status/1064214700756471808

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.