Search
menu
Search

Hoge golven zorgen voor ontruiming flatgebouw Tenerife (video)

Oeps ... foto ontbreekt!

Hoge golven zorgen voor ontruiming flatgebouw Tenerife (video)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Zoals we al wisten te melden hebben de Canarische Eilanden dit weekend te maken gehad met de gevolgen van de storm (borrasca) Carlos, of eigenlijk meer een aftakking daarvan die de weerexperts Carlito (kleine Carlos) hebben genoemd. Deze storm zorgde voor veel regen en wind maar vooral voor een zeer wilde zee waarbij de hoge golven voor aardig wat problemen zorgden.

Zo moest een flatgebouw welke pal aan zee is gelegen ontruimd worden en moesten de inwoners van 65 appartementen hun woning verlaten. De golven waren zo hoog dat deze tot de derde verdieping kwamen waarbij er balkons zijn vernield, water in de appartementen kwam en een lift getroffen werd door het water. Het gaat om een gebouw in Mesa del Mar in de gemeente Tacoronte op Tenerife.

Eerder op zaterdag moesten er ook al 39 personen geëvacueerd worden uit twee andere gebouwen in Garachico. Ook daar zorgden de hoge golven en wilde zee voor veel problemen waarbij schade ontstond. Er zijn echter gelukkig geen gewonden.

In de gemeente Adeje werd een raam van een restaurant in een hotel vernield door de golven en moesten de aanwezigen geëvacueerd worden. Het slechte weer en de wilde zee zorgden ook voor problemen in El Palmar en in de haven van Los Cristianos waar veel wegen en parkeerplaatsen langs de kust werden gesloten.

https://twitter.com/ENEI_OFICIAL/status/1064214700756471808

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?