Hoge golven zorgen voor ontruiming flatgebouw Tenerife (video)

Hoge golven zorgen voor ontruiming flatgebouw Tenerife
Beeld: Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – Zoals we al wisten te melden hebben de Canarische Eilanden dit weekend te maken gehad met de gevolgen van de storm (borrasca) Carlos, of eigenlijk meer een aftakking daarvan die de weerexperts Carlito (kleine Carlos) hebben genoemd. Deze storm zorgde voor veel regen en wind maar vooral voor een zeer wilde zee waarbij de hoge golven voor aardig wat problemen zorgden.

Zo moest een flatgebouw welke pal aan zee is gelegen ontruimd worden en moesten de inwoners van 65 appartementen hun woning verlaten. De golven waren zo hoog dat deze tot de derde verdieping kwamen waarbij er balkons zijn vernield, water in de appartementen kwam en een lift getroffen werd door het water. Het gaat om een gebouw in Mesa del Mar in de gemeente Tacoronte op Tenerife.

Eerder op zaterdag moesten er ook al 39 personen geëvacueerd worden uit twee andere gebouwen in Garachico. Ook daar zorgden de hoge golven en wilde zee voor veel problemen waarbij schade ontstond. Er zijn echter gelukkig geen gewonden.

In de gemeente Adeje werd een raam van een restaurant in een hotel vernield door de golven en moesten de aanwezigen geëvacueerd worden. Het slechte weer en de wilde zee zorgden ook voor problemen in El Palmar en in de haven van Los Cristianos waar veel wegen en parkeerplaatsen langs de kust werden gesloten.

https://twitter.com/Totufa76/status/1063917230465912834

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

5
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Joris

Heeeeeeey, ik heb een heel goede tip voor jullie !!!! Bouw nog een klein beetje dichter bij zee……

Jopke

Frapant dat er steeds ramptoeristen zijn (lees: idioten) die ondanks het gevaar lustig filmpjes blijven maken met hun smartphone.

Albert Sterenborg

Zo, das niet mis. Is dat nou een jaarlijks gebeuren of is het echt uniek en heeft het met klimaatverandering te maken?

annah

dit komt regelmatig voor, deze flatgebouwen zijn totaal verrot, normaal mag er niet gebouwd worden aan de kust … de gemeente
Tacoronte, waaronder Mesa del Mar valt, heeft geen geld. hier komen geen touristen alleen de plaatselijke tenerfiños, als je onder die flat doorloopt naar het strand is daar een doorgang van ong. l meter, ook bij laag water wordt je er altijd nat …. eng … gevaarlijk …

Rob

Hahaha, lachen hoor. Moeder natuur is sterk. Heb er maar respect voor.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.