Hoge golven zorgen voor ontruiming flatgebouw Tenerife (video)

Hoge golven zorgen voor ontruiming flatgebouw Tenerife
Beeld: Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – Zoals we al wisten te melden hebben de Canarische Eilanden dit weekend te maken gehad met de gevolgen van de storm (borrasca) Carlos, of eigenlijk meer een aftakking daarvan die de weerexperts Carlito (kleine Carlos) hebben genoemd. Deze storm zorgde voor veel regen en wind maar vooral voor een zeer wilde zee waarbij de hoge golven voor aardig wat problemen zorgden.

Zo moest een flatgebouw welke pal aan zee is gelegen ontruimd worden en moesten de inwoners van 65 appartementen hun woning verlaten. De golven waren zo hoog dat deze tot de derde verdieping kwamen waarbij er balkons zijn vernield, water in de appartementen kwam en een lift getroffen werd door het water. Het gaat om een gebouw in Mesa del Mar in de gemeente Tacoronte op Tenerife.

Eerder op zaterdag moesten er ook al 39 personen geëvacueerd worden uit twee andere gebouwen in Garachico. Ook daar zorgden de hoge golven en wilde zee voor veel problemen waarbij schade ontstond. Er zijn echter gelukkig geen gewonden.

In de gemeente Adeje werd een raam van een restaurant in een hotel vernield door de golven en moesten de aanwezigen geëvacueerd worden. Het slechte weer en de wilde zee zorgden ook voor problemen in El Palmar en in de haven van Los Cristianos waar veel wegen en parkeerplaatsen langs de kust werden gesloten.

https://twitter.com/Totufa76/status/1063917230465912834

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Heeeeeeey, ik heb een heel goede tip voor jullie !!!! Bouw nog een klein beetje dichter bij zee……

Frapant dat er steeds ramptoeristen zijn (lees: idioten) die ondanks het gevaar lustig filmpjes blijven maken met hun smartphone.

Zo, das niet mis. Is dat nou een jaarlijks gebeuren of is het echt uniek en heeft het met klimaatverandering te maken?

dit komt regelmatig voor, deze flatgebouwen zijn totaal verrot, normaal mag er niet gebouwd worden aan de kust … de gemeente
Tacoronte, waaronder Mesa del Mar valt, heeft geen geld. hier komen geen touristen alleen de plaatselijke tenerfiños, als je onder die flat doorloopt naar het strand is daar een doorgang van ong. l meter, ook bij laag water wordt je er altijd nat …. eng … gevaarlijk …

Hahaha, lachen hoor. Moeder natuur is sterk. Heb er maar respect voor.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.