skip to Main Content
Veel wateroverlast na hevige regenbuien in de provincie Alicante
123rf

Veel wateroverlast na hevige regenbuien in de provincie Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Nadat als eerste de Canarische Eilanden en Catalonië werden getroffen door het slechte weer als gevolg van de storm Carlos, is het nu ook de beurt aan de regio Comunidad Valenciana waar in het zuiden van de provincie Valencia en de hele provincie Alicante veel problemen zijn vanwege wateroverlast.

In Torrevieja zijn alle scholen gesloten en moeten de kinderen thuis blijven omdat er op sommige plaatsen meer dan 100 l/m2 is gevallen maandagmorgen. Wegen, pleinen en parkeerplaatsen stonden blank en het was haast onmogelijk om te rijden. Vanwege de veiligheid besloot de gemeente om 7.22 uur de scholen dicht te houden.

De brandweer moest flink werken maandagmorgen in Torrevieja maar ook in Orihuela Costa en Algorfa waar ze meer dan 35 keer moesten aantreden. Diverse automobilisten zaten vast in hun voertuigen en moesten gered worden terwijl meerdere wegen afgesloten zijn vanwege het hoge water.

Volgens de regionale krant Diario Información is het echter niet alleen Torrevieja waar de scholen dicht zijn maar werd diezelfde beslissing in totaal in 17 gemeenten genomen. Volgens de Spaanse weerdienst kan er de komende uren tot wel 180 l/m2 vallen en dus heeft de kust van de Comunidad Valenciana een oranje weeralarm gekregen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Weeralarm kleurcodes in Spanje[/su_note]

Weeralarm

Om concreet te zijn is er een rood weeralarm in de Marina Alta en Marina Baixa zoals in de gemeenten Dénia, Xàbia, Benissa Calpe, Altea en Teulada en hebben de gemeenten l’Alfas del Pi, Benidorm, Vila Joiosa, El Campello, Alicante, Santa Pola, Guardamar. Orihuela Costa en Torrevieja in de Marina Baixa te maken met een oranje weeralarm en de regio’s Alcoia, Alto Vinalopó en Media Vinalopó met een geel weeralarm.

Ook de komende 36 uur zal het wat betreft het weer nog onrustig zijn in de provincie Alicante en in het zuiden van de provincie Valencia. Daarbij kan veel regen vallen, zullen er overstromingen plaatsvinden en zal er een ruwe zee zijn met hoge golven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. In de regio Ibi, Castalla etc. weer weinig. Het was een natte dag voor onze begrippen, 10mm regen. Het is al jaren geleden dat we hier meer dan 40mm binnen één dag te verwerken kregen. Vorige week een ‘super bui’ gehad… 28 mm. Dat was alweer een jaartje of wat geleden…..
  Als je de regen radar bekijkt is het net alsof het bij ons telkens weer oplost.. om dan verderop weer los te barsten. Vreemd hoor….

 2. Hier in de Vega Baja ook vanaf zondag nacht tot maandagavond aan een stuk door geregend. Overal enorme plassen water maar op zich valt het hier nog mee.

 3. In de Orba vallei, op 10 minuten van Denia is er ongeveer 100 liter/m² gevallen op heel de dag. Had veel meer verwacht, dus het viel nog mee.
  Op de Spaanse site https://www.eltiempo.es/lluvia kun je de regenvoorspelling van 5 dagen volgen. Voor vandaag was deze toch vrij accuraat. Bewolking, temperatuur, wind en luchtdruk (isobaren) kan er ook opgevolgd worden.

 4. Wat ik zo zie in de diverse weerberichten is het juist mooi weer morgen.
  Dus waar dat nou vandaan komt, die laatste alinea?

 5. Wordt tijd voor riolering en wateropvang in de zomer is er weinig water en vandaag hier in benissa in overvloed. Zonde

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken