20.000 Britten feesten zonder mondkapje tijdens de Fancy Dress Party in Benidorm

20.000 Britten feesten zonder mondkapje tijdens de Fancy Dress Party in Benidorm
Beeld: Archieffoto / YouTube screenshot

20.000 Britten feesten zonder mondkapje tijdens de Fancy Dress Party in Benidorm

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De badplaats Benidorm heeft net haar stadsfeest ofwel Fiestas Mayores Patronales afgesloten maar direct daarna was er nog een feestje in de stad. Het gaat om het niet officiële ‘fancy dress’ feest waar dit jaar opnieuw tienduizenden hoofdzakelijk Britse feestgangers op af zijn gekomen. Maar niet zonder problematiek want op straat waren maar weinig mondkapjes te zien terwijl bijna 20.000 Britten al schreeuwend en dansend zonder 1,5 meer afstand feest vierden.

De ‘fancy dress’ is zoals de naam al eigenlijk aangeeft een grote verkleedpartij waar hoofdzakelijk Britse toeristen en inwoners uit de badplaats en ver daarbuiten aan mee doen maar waar ook steeds meer party animals uit andere landen op af komen want het is als een soort carnavalsfeest dat al meer dan 20 jaar gevierd wordt in Benidorm.

Maar terwijl de 2020-editie niet door kon gaan vanwege de corona-maatregelen is de 2021-editie wel gevierd maar met veel minder deelnemers, van de ongeveer 40.000 naar bijna 20.000 feestende Britten. En die Britten hadden hun kostuums uit de kast getrokken maar hadden helaas de mondkapjes thuis gelaten, en dat terwijl Benidorm te maken heeft met een enorme stijging van besmettingen met de hoogste corona-incidentie van de Costa Blanca met 353 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen.

Deze situatie van zoenende, kussende, omhelzende, feestende en schreeuwende Britten zal de komende dagen/weken ongetwijfeld een negatief effect hebben op de al te hoge corona-incidentie met misschien wel meer besmettingen en ziekenhuisopnames tot gevolg. 

Het gevolg kan zijn dat de horeca moet sluiten of dat er andere corona-maatregelen komen waar niet alleen de Britten maar alle inwoners en bezoekers van Benidorm mee te maken zullen krijgen. Volgende week wordt door de regionale overheid al gekeken naar het invoeren van een coronapas in de horeca waarbij wellicht niet-gevaccineerden geen toegang meer krijgen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.