Aldi vraagt uitleg aan regionale groente- en fruittelers in Murcia vanwege vervuiling Mar Menor

Aldi vraagt uitleg aan regionale groente- en fruittelers in Murcia vanwege vervuiling Mar Menor
Beeld: Aldi.es

Aldi vraagt uitleg aan regionale groente- en fruittelers in Murcia vanwege vervuiling Mar Menor

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MURCIA – Zoals bekend is de Mar Menor regelmatig flink vervuild en een groot deel van deze directe of indirecte vervuiling van de lagune en het natuurgebied is het gevolg van het beleid van de regionale groente- en fruittelers in de Murcia regio. De Aldi supermarktketen neemt veel regionale producten af en eist nu tekst en uitleg want volgens de Duitse keten kan de vervuiling zo niet doorgaan.

Aldi werkt met circa 80 groente- en fruittelers in de Murcia regio, met name uit de Campo de Cartagena. De vraag om uitleg door de Duitse supermarktketen gebeurt naar aanleiding van een Duits journalistiek onderzoek van de WDR over de ernstige milieu schendingen in de Murcia regio. 

De 80 leveranciers van de Aldi worden beschuldigd van het exploiteren van illegale putten en ontziltingsinstallaties tussen 2017 en 2021 en van het lozen van afvalwater dat nitraten en fosfaten bevat zonder enige vorm van voorbehandeling naar de Mar Menor.

Als gevolg van deze milieu schendingen hebben zich twee keer sterfte van de mariene fauna voorgedaan, in oktober 2019 en augustus 2021 en wel dusdanig dat de autoriteiten alarm sloegen.

De Duitse multinational heeft zijn leveranciers in Murcia eraan herinnerd dat een verantwoorde benadering van het milieu en natuurlijke hulpbronnen een integraal onderdeel is van het bedrijfsbeleid bij de Aldi. Hetgeen wat nu tot twee keer toe gebeurd is, is op geen enkele manier verenigbaar met de principes van ecologische duurzaamheid van de Aldi. De groente- en fruittelers in de Campo de Cartagena hebben tot 12 december de tijd gekregen om te antwoorden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.