Navarra wil coronapas maar alleen voor zes weken

Navarra wil coronapas maar alleen voor zes weken
Beeld: Voorbeeldfoto / Europa Press

Navarra wil coronapas maar alleen voor zes weken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PAMPLONA – De regionale overheid in de regio Navarra heeft aan het regionale gerechtshof gevraagd of het mogelijk is gedurende zes weken de coronapas verplicht te stellen in restaurants en plaatsen waar restaurant service verleend wordt waar meer dan 50 personen aanwezig kunnen zijn. Ook moet de coronapas gelden voor discotheken, feestzalen en danscafés.

De coronapas die nu door de regionale overheid aangevraagd is bij het Tribunal Superior de Justicia de Navarra moet alleen gelden tussen 27 november en 6 januari, overeenkomende met de rukken kerstperiode. Navarra heeft deze beslissing genomen omdat deze regio de hoogste corona-incidentie heeft van heel Spanje met 304 besmettingen per 100.000 inwoners in 14 dagen tijd.

Als het gerechtshof instemt met deze tijdelijke maatregelen, dan kunnen de inwoners van navarra de coronapas downloaden en installeren via de Carpeta Personal de Salud (CPS) op de smartphone of meenemen in geprinte versie. De coronapas heeft niet te maken met de 2G-regel dus zowel gevaccineerde, genezen als geteste personen kunnen gebruik maken van de coronapas.

Navarra voegt zich in het rijtje van baskenland waar men ook een coronapas wil invoeren en waarschijnlijk ook in de Valencia regio. De coronapas is in Catalonië, Galicië en Cantabrië al verplicht voor de nachthoreca.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.