Search
menu
Search

‘Haarloos ziekenhuis’: nieuwe videogame van twee meisjes voor lotgenoten met kanker

‘Haarloos ziekenhuis’: nieuwe videogame van twee meisjes voor lotgenoten met kanker
Beeld: @juegaterapia / twitter

‘Haarloos ziekenhuis’: nieuwe videogame van twee meisjes voor lotgenoten met kanker

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er is nu een nieuwe videogame die ‘creatief, nieuw en net als het echte leven’ is. Het heet ‘Pelón hospital’, wat vertaald kan worden als kaal of haarloos ziekenhuis. Leire van tien jaar heeft het spel samen met haar vriendinnetje Corina bedacht. Door middel van het spel weten ze de moeilijke ervaring van het zijn van patiënt op de kankerafdeling van het ‘Hospital Universitario La Paz’ in Madrid om te vormen tot een kans om magische werelden te creëren. 

Het spel is ontwikkeld door de meisjes en de stichting Juegaterapia (speeltherapie), samen met BrandNewVerse en Diego Lorenzo (KraoESP) en het is te vinden op het platform Roblox. Het doel van het spel is om zichtbaarheid te geven aan kinderkanker en het te gebruiken voor therapeutische doeleinden. 

Het spel speelt zich af in een gezondheidscentrum, waar naast patiënten ook eenhoorns, poppen, roze paarden, een attractiepark en allerlei soorten fantasieën te vinden zijn die zijn bedacht door de twee meisjes. Een avatar van een patiëntje verplaatst zich door het centrum en beleeft zijn eigen avontuur. 

De kinderen ontspannen zich meer als ze in een omgeving zijn waar ze al kennis mee hebben gemaakt. Deze game laat de patiënten kennis maken met een ziekenhuisomgeving nog voordat ze er geweest zijn. Leire zegt ook dat je door het spel ‘je pijn vergeet en je goed vermaakt’. 

De meiden hebben het spel niet zonder hulp gemaakt, want ook andere kinderen met kanker hebben bijgedragen aan de ontwikkeling. Dit deden ze door uit te proberen of alles werkte en terugkoppeling te geven over de effecten van het spelen van het spel op hun symptomen. Pelón hospital is in de hele wereld beschikbaar. 

Het ziekenhuis ‘La Paz’ laat ook weten dat door de speeltherapie goede resultaten worden behaald in de behandelingen. Patiënten voelen minder pijn en het proces om beter te worden, gaat er ook op vooruit. 

Het is trouwens niet nodig om altijd de patiënt te spelen. Je kunt ook kiezen om de dokter of welke andere rol die in het ziekenhuis nodig is te zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?