skip to Main Content
Veiligheidspersoneel vliegveld Madrid-Barajas gaat vanaf 21 december staken – UPDATE

Veiligheidspersoneel vliegveld Madrid-Barajas gaat vanaf 21 december staken – UPDATE

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Na de grote organisatorische problemen tijdens de staking van veiligheidspersoneel op het vliegveld van Barcelona-El Prat afgelopen zomer is het nu de beurt aan het vliegveld van Madrid-Barajas. Medewerkers van het bedrijf Prosegur, die de veiligheid en passagierscontroles voor rekening nemen, hebben aangekondigd tussen 21 december en 8 januari te gaan staken omdat ze betere arbeidsvoorwaarden en een beter salaris willen.

UPDATE:  De rechter heeft de staking van het veiligheidspersoneel op het vliegveld van Madrid verboden. De staking zal dus geen doorgang vinden.

Het bedrijf Prosegur is verantwoordelijk voor alle veiligheidscontroles op het vliegveld Adolfo Suarez Madrid-Barajas en de medewerkers zijn niet blij met hun arbeidsomstandigheden. Er komt steeds meer werkdruk door gebrek aan personeel terwijl de salarissen of gelijk blijven of in sommige gevallen achteruit zijn gegaan. Het personeel is niet blij met de situatie waarin zij verantwoordelijk zijn voor de veiligheid op het vliegveld en voor alle passagiers maar men vergeet dat er ook rechten zijn voor de werknemers waaraan nu niet voldaan wordt door de werkgever.

Daarom wil het veiligheidspersoneel gaan staken tussen 21 december en 8 januari, de tijd dat het vliegveld vanwege de Kerst tienduizenden passagiers te verwerken krijgt. De bedoeling is dat dagelijks gestaakt gaat worden tussen 5.30 en 6.30 uur, tussen 10.30 en 11.30 uur, tussen 14 en 15 uur en tussen 19 en 20 uur, vier keer per dag dus.

Door deze stakingen kan het voorkomen dat er lange rijen wachtende passagiers komen bij de persoonscontroles. Reizigers die vanaf en naar het vliegveld van Madrid gaan vliegen dienen daar rekening mee te houden.

Foto: El Confidencial

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken