Aragón verlengt regionale en provinciale lockdowns tot 12 januari

Aragón verlengt regionale en provinciale lockdowns tot 12 januari
Beeld: Gobierno de Aragón
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ZARAGOZA – De regionale overheid van de autonome regio Aragón heeft op zaterdag besloten om de regionale maar ook de provinciale lockdowns te verlengen tot 12 januari 2021. ALleen tussen 23 en 26 december en 30 december en 2 januari komen er uitzonderingen zodat men tijdens de feestdagen met de familie bijeen kan zijn, alleen familie en niet goede vrienden en dat moet door middel van schriftelijke bewijzen aangetoond worden.

In de autonome regio Aragón heeft de regionale overheid op zaterdag de aangepast corona-maatregelen bekend gemaakt voor de komende feestdagen. Daaronder hoort een verlenging van de regionale maar ook provinciale lockdown, de handhaving van de avondklok en enkele uitzonderingen op bepaalde data met de feestdagen.

Lockdowns

Tot 12 januari 2021 blijft de autonome regio Aragón in een regionale lockdown met een in- en uitreisverbod voor iedereen. Daarnaast blijft ook de provinciale lockdown, te weten die in de drie provincies Zaragoza, Huesca en Teruel, tot 12 januari van kracht. Dit betekent dus dat men de autonome regio Aragón tot 12 januari niet in of uit mag reizen en datzelfde geldt ook voor de de drie provincies waar de inwoners de eigen provincie niet mogen verlaten.

Alleen tussen 23 en 26 december en tussen 30 december en 2 januari is het toegestaan om tussen provincies en regio’s te reizen om tijdens de feestdagen samen te komen met de familie. En alleen de familie, iets dat bewezen moet worden met een schriftelijk bewijs dat te downloaden is (declaración responsable). Goede vrienden mogen niet bijeen komen deze data.

Grenscontroles

De regionale overheid heeft aangekondigd dat er door de politie veel gecontroleerd gaat worden, niet alleen op de toegangswegen binnen de autonome regio’s zoals de verbindingen met Catalonië, Navarra en de Valencia regio maar ook bij de grensovergangen. Het is alleen toegestaan om Aragón binnen te komen als er sprake is van diverse uitzonderingen zoals voor werk of het reizen naar de vaste woning.

Er komen politiecontroles op de volgende wegen: Somport (E-7 y N-330a); Portalet (A-136); Bielsa (A-138); Sigüés (A-21 en N-240); Puente la Reina de Jaca (A-21 en N-240); Puente la Reina de Jaca (A-21 en N-240); Montanuy (N-260);  Puente de Montañana (N-230);  Binéfar (A-22 y A-140); Fraga (AP-2 y N-II);  Huesca (E-7); Monreal de Ariza (A-2); San Agustín (A-23).

Avondklok

De actuele avondklok tussen 23.00 en 6.00 uur blijft gehandhaafd. Alleen de avond van 24 december (Nochebuena) en 31 december (Nochevieja) geldt een avondklok van 1.30 uur tot 6 uur.

Samenkomen

Er geldt een groepsgrootte van 6 personen op alle data behalve tijdens de feestdagen op 24 en 30 december wanneer er 10 personen samen mogen komen.

Horeca

De horeca mag open blijven tot 22 of 23 uur afhankelijk van het gebied in de autonome regio. In het interieur geldt een maximale capaciteit van 30% maar op de terrassen wordt dat uitgebreid naar 100% met maximaal 6 personen aan een tafel. 

Skiën

In principe zouden de skistations in de regio Aragón op 23 december opengaan maar de nieuwe maatregelen met de verlenging van de regionale en provnciele lockdowns heeft de meeste skistations doen ebslissen om niet open te gaan tot in ieder geval 12 januari.

We hebben het dan over de skistations die bij de Aramón groep horen, te weten Formigal-Panticosa, Cerler en Valdelinares. Het is op dit moment nog niet zeker wat de andere skistations gaan doen zoals Astun en Candanchu. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.