skip to Main Content

De in Málaga aangeklaagde Isabel Pantoja beschikte over eigen vermogen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) De Spaanse zangeres Isabel Pantoja, een van de vele verdachten in de grootschalige corruptiezaak ‘Malaya’, beweert in een brief aan het OM dat alle beschuldigingen jegens haar berusten op foutieve informatie. De ex-vrouw van de eveneens verdachte ex-burgemeester van Marbella, Julian Muñoz, geeft in de brief aan de beschikking te hebben gehad over een ‘enorme hoeveelheid financiële  middelen’ gedurende de door justitie onderzochte periode. Tussen 1999 en 2009 zou haar inkomen rond 19 miljoen euro hebben gelegen.

Tegen Pantoja wordt 3,5 jaar gevangenisstraf geëist op verdenking van het witwassen van geld. Muñoz wordt beschuldigd van passieve omkoping en eveneens van het witwassen van grote hoeveelheden geld. Hem hangt 7,5 jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

Pantoja geeft in haar brief – zo meldt Europa Press – te kennen dat alle beschuldigingen gebaseerd zijn op foutieve informatie. Haar verdediging heeft nu met behulp van accountants proberen aan te tonen dat alle inkomsten uit haar eigen vermogen en die ze vergaarde met zingen, volstrekt legaal waren.

Sparen

‘Er bestaan geen verborgen transfers van verborgen rekeningen in het buitenland’, zo staat in het document te lezen. Pantoja had ‘haar eigen geld, dat spaarde ze, gaf ze uit of bewaarde ze, zonder tussenkomst van wie dan ook.’ Ook maakte ze geen enkel gebruik van het vermogen van haar toenmalige echtgenoot Muñoz.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend