skip to Main Content

Gebruik “semi-officiële talen” niet naar Spaanse Congres

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Spaanse premier José Luis Rodríguez Zapatero heeft woensdag voor het Senaat het gebruik in dit instituut van alle Spaanse talen verdedigd. Hij voerde als argument hiervoor aan dat volgens de Grondwet deze talen ‘allemaal Spaanse talen zijn’. In alle plenaire sessies zou Catalaans, Galiciaans, Baskisch en Valenciaans gesproken moeten worden. Hiervoor zou dan een simultaan vertalingssysteem nodig zijn.

Volgens Zapatero vertegenwoordigen alle talen de Spaanse pluriformiteit van het land en is de gedecentraliseerde staatsindeling alleen mogelijk als die verscheidenheid ook wordt erkend.

Woordvoerders van de PSOE en PP zijn echter niet van mening dat het gebruik van de semi-officiële talen uitgebreid moet worden naar het Congres. Hier moet, zoals in alle gemeenschappelijk Spaanse instellingen, de gemeenschappelijke taal, het Castiliaans, gesproken worden.

Geld uitgeven

De woordvoerder van de PP, Soraya Saenz de Santamaria, gaf echter aan dat het werkelijke gebruik van alle semi-officiële talen in elk debat in het Senaat zo’n 12.000 euro zal kosten en dat er ‘andere, betere manieren zijn om geld uit te geven’.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend