skip to Main Content

In Toledo alleen wonende vrouw krijgt gasrekening van 13.000 euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TOLEDO – (Else Beekman) Een dertigjarige vrouw die alleen woont en zelden haar huis verwarmt, is in een juridische strijd verwikkeld tegen een gasrekening van 5.700 euro uit februari 2009. De vrouw uit Talavera de la Reina (Toledo) heeft een driekamerflat en verdient nauwelijks 1.000 euro per maand. Haar rekeningen van Gas Natural waren gewoonlijk tussen de 53 en 76 euro, maar op de rekening van begin 2009 stond opeens een bedrag van 5.692 euro.

Na enkele telefoontjes waarin de vrouw te horen kreeg iemand te bellen die kon checken of er ergens iets lekte, besloot ze de gasmeter naar het bedrijf te sturen om te kijken of het probleem daar lag. Ondanks dat bleef het bedrijf haar achtervolgen voor de schuld. Inmiddels is volgens het gasbedrijf de schuld opgelopen tot 13.000 euro en toen de vrouw weigerde te betalen, werd ze afgesloten. Gas Natural geeft sindsdien toe dat de meter niet goed werkte, maar blijft dreigbrieven sturen.

Nu stapt de vrouw met haar advocaat naar de rechter en moet daar bewijzen dat de rekeningen onterecht waren en dat de meter niet goed functioneerde. Ondertussen heeft ze al ruim een jaar geen heet water en verwarming meer in haar huis.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend