skip to Main Content
Komen er nu ook maximale snelheden voor wandelaars in Spanje?

Komen er nu ook maximale snelheden voor wandelaars in Spanje?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

voetganger1MADRID – Als het aan de Spaanse verkeersdienst DGT ligt zouden de wandelaars en voetgangers op straat en stoepen zich ook moeten gaan houden aan maximale snelheden die niet meer mogen zijn dan de normale pas van een mens. Dat zou inhouden dat het rennen bijvoorbeeld verboden zou worden, iets wat in de praktijk moeilijk uit te voeten zal zijn uiteraard.

Naast een eventuele maximale snelheid voor voetgangers en wandelaars op straten en stoepen zouden zij ook op elk moment aan een drugs- en alcoholtest moeten meewerken indien er een ongeval wordt veroorzaakt voor een voetganger, dit om te kijken of deze onder invloed was en wellicht de veroorzaker is van het ongeluk.

Zoals te verwachten was is er veel protest tegen een dergelijke maximale snelheid voor wandelaars en zegt men dat het eigenlijk nergens op slaat omdat de rechten van vrijheid en de Spaanse grondwet eventueel aangetast kunnen worden want het simpelweg lopen op straat zou dan al aan regels verbonden zijn.

Ook eventuele drugs- en alcoholtests bij voetgangers kan tot problemen leiden vanwege het feit dat bijvoorbeeld het simpelweg deelnemen aan een bruiloft of populaire zomerstraatfeesten waarbij alcohol gedronken wordt, eenieder al onderhevig zou zijn aan onderzoeken indien er een ongeval in de nabijheid zou plaatsvinden.

Nadat de Spaanse verkeersdienst eerder deze week al nieuwe maximale snelheden op de Spaanse wegen aankondigden, denken zij dus ook na over maximale snelheden op de stoepen en op straat voor voetgangers waarbij het simpelweg rennen of hardlopen al verboden zou worden en eenieder die harder loopt dan de normale pas van een mens bekeurd zou kunnen worden. Realiseerbaar of niet …. de toekomst zal het vertellen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken