skip to Main Content
Seks met dieren vanaf nu strafbaar in Spanje

Seks met dieren vanaf nu strafbaar in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

seksmetdieren1MADRID – Raar maar waar, Spanje was nog een van de weinige Europese landen waar het hebben van seks met dieren nog niet strafbaar was. Daar gaat gelukkig verandering in komen met een verandering in de Spaanse wetgeving waarbij elke vorm van zoofilië of bestialiteit strafbaar wordt en zelfs gezien wordt als huiselijk geweld.

Spanje is niet alleen toeristische bekend als het land van de zon, strand en fiësta maar schijnbaar ook vanwege een paradijs voor het hebben van seks met dieren, iets wat de meeste mensen (gelukkig) niet weten. Toch is het een groot probleem en iets wat nog nooit was aangepakt door middel van wetten.

Tot nu toe stond er in de Spaanse wet voor dierenmishandeling dat het uitsluitend gaat over verwaarlozing van dieren wat strafbaar is en eigenlijk ook nog eens als er alleen fysiek letsel is toegebracht of dat een dier overleden is. dat is een nogal ruime omschrijving waardoor veel handelingen, zoals seks met dieren, niet verboden konden worden.

Daar komt nu verandering is dankzij een jarenlange strijd van diverse organisaties en politieke partijen. Er komt dus dus een verbod op zoofilië waardoor een rechter eventueel celstraffen tot 12 maanden kan opleggen in een geval van dierenseks. Er wordt met name een verbinding gelegd tussen seks met dieren en zedendelicten aangezien bestialiteit vaker voorkomt bij veroordeelden van zedendelicten dan gedacht werd.60% van kinderverkrachters bijvoorbeeld hebben aangegeven betrokken te zijn geweest bij seks met dieren.

De wetswijziging is een grote stap voor het welzijn van vele duizenden dieren in Spanje maar helaas nog niet voor allemaal. Er is namelijk nog veel te doen in Spanje wat betreft dierenbescherming en de huidige regering van de conservatieve Partido Popular zorgt niet voor heel veel verandering. Zo is de PP nog steeds grote voorstander van het stierenvechten en de jacht en wil men het stierenvechten zelfs als cultureel erfgoed gaan beschermen om een verbod zoals in de regio Catalonië te voorkomen in het hele land – (Remco Stoffer)

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken