skip to Main Content
Eindelijk is de datum bekend, IKEA opent de nieuwe winkel in Tarragona in augustus 2018

Eindelijk is de datum bekend, IKEA opent de nieuwe winkel in Tarragona in augustus 2018

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Na jarenlang wachten en weinig tot geen informatie is de kogel door de kerk. In augustus 2018 zal Ikea de nieuwe winkel in Tarragona openen. Ikea heeft op 2 januari eindelijk de bouwvergunning aangevraagd bij de gemeente en verwacht wordt dat de gemeente niet moeilijk zal doen en alle benodigde vergunningen zal afgeven. Ikea zal zo de eerste winkel in Catalonië openen buiten de provincie Barcelona waar op dit moment 3 winkels te vinden zijn.

Ikea zal de nieuwe winkel openen op het zogenaamde bouwperceel 10 in de wijk Campclar, naast de rotondes naar het Les Gavarres winkelgebied naast de T11 die Tarragona met Reus verbindt. Rond de Ikea zal een nieuwe wijk gebouwd worden en daarnaast de installaties voor de Middellandse Zee spelen die tevens in 2018 zullen plaatsvinden.

Ikea had in oktober 2016 al de commerciële vergunning ontvangen van de Generalitat de Catalunya waarna Ikea drie jaar zou hebben om de nieuwe winkel te bouwen. 100 dagen later heeft Ikea de volgende stap gezet door de bouwvergunning aan te vragen bij de gemeente Tarragona. Ikea heeft daarvoor het basisplan en tekeningen gepresenteerd.

Ikea is van plan om 22 miljoen euro te gaan investeren in de nieuwe winkel. Dat bedrag komt bovenop de 15,7 miljoen euro die Ikea al aan de gemeente Tarragona betaalde in 2012 voor de locatie en de commerciële rechten aldaar. Hierdoor zullen de kosten voor Ikea oplopen tot 45 miljoen euro.

Uit de plannen is gebleken dat de Ikea uit drie verdiepingen zal bestaan, een garage/parking, de begane grond en een verdieping met een totale hoogte van 13,90 meter. Om een idee te hebben, dat is ongeveer de helft van de 29 meter hoge El Corte Inglés, het warenhuis dat enkele jaren werd geopend in Tarragona.

Het terrein van de Ikea beslaat 66.000 vierkante meter waarvan 26.194 vierkante meter bebouwd zal zijn en 19.001 vierkante meter de winkel zal beslaan. De rest is bedoeld voor het laden en lossen gedeelte van de vrachtwagens en een openlucht parking met plaats voor bijna 1.700 voertuigen. Ikea opent in Tarragona meteen een van de grootste winkeloppervlaktes van alle Ikea winkels in Spanje. De winkel in Alcorcón (Madrid) bijvoorbeeld heeft de helft van deze vierkante meters.

Op de begane grond zal de meeste winkel- en commerciële ruimte te vinden zijn. Zo komen daar de winkel met alle losse producten (je kent het wel), de etenswaren winkel, speelzaal voor de kinderen, klantenbalies, afhaalbalies, typische “hot dog” balies maar ook de self service waar men de koopwaar uit de rekken kan halen en de kassa’s. Op de eerste verdieping zullen het restaurant en koffiebar komen, de expositiezalen (de typische kamers en keukens) en kantoren. In wezen is deze Tarragona vestiging dus niet veel anders dan andere Ikea winkels zoals die nabij Barcelona.

Als alles goed gaat, en dat hangt af van de bureaucratische rompslomp, kan de bouw van de nieuwe Ikea halverwege dit jaar beginnen en binnen een jaar of enkele maanden af zijn om zo in augustus 2018 open te gaan voor het publiek – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken