skip to Main Content
Leer de authentieke Valenciaanse paella maken maar dan in Nederland met de Spaanse María

Leer de authentieke Valenciaanse paella maken maar dan in Nederland met de Spaanse María

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Je kent het wel, de paella, dit heerlijke rijstgerecht uit de regio Valencia wat oh zo lekker smaakt onder de Spaanse zon aan het Valenciaanse strand. Maar wat als je in Nederland bent en je wilt ook in de winter die heerlijke paella eten maar je weet eigenlijk niet zo goed hoe je dat moet klaarmaken. Immers, een goede en echte paella is niet simpelweg wat rijst, groenten en kip, konijn of vis in een pan doen, mixen en klaar is kees. Voor diegene die graag willen weten hoe men de echte paella maakt biedt de Spaanse María de oplossing.

María José Bolea López is sinds 2011 woonachtig in Putten Nederland en aangezien ze dol is op koken en een expert is in het maken van paella’s heeft ze bedacht dat ze de paella beter bekend wilde maken in het koude kikkerlandje. Daarnaast kwam ze erachter dat het beeld wat de Nederlanders hebben van de paella niet helemaal correct is. Zoals al eerder vermeld is een paella niet wat rijst koken, groente en vlees of vis erbij doen, mengen en eten maar. Paella is veel meer en al helemaal als het gaat om de authentieke Paella Valenciana.

María heeft met haar website en bedrijf “Marías Paella’s” al heel wat Nederlanders uitgelegd en geleerd hoe men een echte Spaanse of Valenciaans paella moet maken. Daarvoor maakt María alleen gebruik van de beste, liefst uit Valencia komende, ingrediënten om zo de paella echt Spaans te laten smaken. Tijdens een kookles of masterclass wordt stap voor stap uitgelegd hoe men een paella moet maken.

De deelnemers aan de kookles of masterclass maken zelf vanaf het begin de paella die natuurlijk op het einde lekker met zijn allen wordt opgegeten. Tussen de verschillende stappen van het paella maken door krijgen de deelnemers ook nog eens enkele lekkere (Valenciaans) tapas en op het einde als dessert de Valenciaanse horchata (melkachtige drank gemaakt van aardamandelen, water en suiker).

Logischerwijze worden de lessen in het Nederlands (met Spaans accent) gegeven maar indien gewenst kan dat ook in het Spaans (voor de echte die-hards en Spanje-fans) of in het Engels. María is langzaamaan een paella-bekendheid aan het worden in Nederland want ze geeft ook op verschillende locaties in het land masterclasses voor de Volksuniversiteit zoals in Utrecht, Amersfoort, Arnhem en Hoevelaken. Daarnaast is ze recent door WikiPaella erkend als paella ambassadeur in Nederland, een hele eer.

Dus, wil je zelf of samen met je vrienden en/of familie wilt leren hoe men een echte Valenciaanse paella moet maken, dan is María de aangewezen persoon daarvoor. De kooklessen zijn daarnaast wellicht ook een leuk idee om cadeau te doen aan iemand die Spanje-fan is.

Wil je meer weten over Marías Paella’s kooklessen of Masterclasses dan kun je terecht op de website of Facebookpagina van María. Uiteraard kun je ook contact met haar opnemen om meer informatie te vragen of om een afspraak te maken zodat ook jij de volgende keer de authentieke Valenciaanse paella kunt maken – (Remco Stoffer)

Website: mariaspaellas.com
Facebook: Pagina

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by