Kind van 4 jaar overleden tijdens de jacht in Sevilla

Kind van 4 jaar overleden tijdens de jacht in Sevilla
Beeld: RTVE

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Een jongen van slechts 4 jaar oud is tijdens het jagen overleden nadat hij waarschijnlijk door een verdwaalde kogel werd geraakt. Dit ongelukkige voorval deed zich zaterdagmorgen voor in de jachtgebied La Lapa in de gemeente Guillena, provincie Sevilla.

De jongen werd in het jachtgebied genaamd “Finca La Lapa”, welke bij de gemeente Guillena hoort en gelegen is in het noorden van de provincie Sevilla, door een kogel geraakt.

Rond 11.30 uur kreeg 112 een melding binnen waarna er meteen een helikopter naar de plaats van het ongeval werd gestuurd maar het ambulancepersoneel kon niets meer voor de jongen doen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
12 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

In het jacht seizoen vliegen de lode bollekens van de cartouche tot tegen de ramen, en in het zwembad, op het dak en het terras. Als je dan roept krijg je enkele luide knallen als antwoord, dit is onverantwoord en levens gevaarlijk. Als je naar de overheid stapt wordt je als buitenlander met een uitvlucht weggestuurd. Ik wist niet dat men mag jagen in een zone waar huizen staan, om nog maar te zwijgen over de dieren die half dood op ons terrein liggen te kreperen tot er een afgerichte hond het afmaakt. Alles wat loopt of vliegt moed er… Lees verder »

Wie laat er nu een kind in een jachtgebied rondlopen. Gezien het bord, dat meestal aan alle toegangswegen staat, is het levensgevaarlijk om daar rond te lopen, zeker op dagen dat er gejaagd wordt.

Jagers jagen gewoon omdat ze zelf voor de rest waardeloos en leeglopers zijn. Weerloze dieren afmaken dan vinden ze zich toch zo stoer en voor de rest grote Lafaards.

Dit is pertinent onjuist wat je daar schrijft! Komt op mij over als pure stemmingmakerij! Om alle jagers over een kam te scheren gaat mij echt te ver.

Helemaal gelijk Puig….

De jacht moet aan banden worden gelegd. Zij moet gericht zijn op het reguleren van de wildstand maar hier in Spanje is het vooral een lolletje van mannetjes onder elkaar met een slok op die schieten op alles wat beweegt, gestimuleerd door kerels in het openbaar bestuur. Ook in gebieden waar met honden en kinderen wordt gewandeld. Overal zie je bordjes met coto de caza. In de vrije natuur ben je leven in de natuur niet zeker. Wat behandeling van dieren en de natuur betreft is Spanje grotendeels nog een derdewereldland.

Helemaal gelijk Puig….

Beste Puig,

gedeeltelijk ben ik het met je eens, maar gecontroleerde jacht en om het wildbestand onder controle te houden moet natuurlijk kunnen.
Maar helaas zijn erin en jammer genoeg in Spanje veel haantjes mannen
die het een plezier vinden om op alles te schieten wat beweegt.
En vergeet niet dat de Spaanse overheid veel verdient aan de jacht minimaal 5 miljoen euro per jaar,
En vooral partijen als VOX en PP promoten de jacht. Overigens ben ik niet niet tegen deze partijen maar wel tegen hun keuze om dit soort onzinnige dingen te steunen.

Het zoveelste bewijs dat jagers niet goed bij hun hoofd zijn. Ten eertse om onschuldige dieren te vermoorden en ten tweede om kinderen mee te nemen op moordpartijen met de dood van dit kind tot gevolg. Hopelijk gaan ze eens nadenken.

Je vraagt je toch werkelijk af waar het verstand van ouders gebleven is.
Waarschijnlijk is er dat ook nooit geweest als je zulke idiote dingen gaat doen en zo met je kroost omgaat.

Ik vraag mij af waar het verstand van de jagers gebleven is om zomaar in het openbaar blindelings te schieten, op alles en nog wat, zonder zich verantwoord op te stellen. Dat men daarbij een kind raakt door een verdwaalde kogel is ongehoord! Hoezo verdwaald kunnen de jagers dan niet schieten en trouwens dit schieten op wild stamt vanuit de Middel-Eeuwen en heeft heden ten dage geen zin meer. Geef de natuur terug aan de dieren, de regulering van het bestand zal wel op een natuurlijke wijze volgen en zullen de natuurlijke vijanden van het dierenrijk er wel voor zorgen… Lees verder »

Onverantwoord om een kind van 4 jaar mee op jacht te nemen.
“Finca La Lapa” is een privé-wildreservaat van 1500 hectare in de provincie Sevilla, waar men lijsters, konijnen, patrijzen, duiven kunt jagen indien men lid is. De website fincalalapa.es is gesloten, reden ?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.