Search
menu
Search

14-jarig meisje leeft maanden op straat in Madrid ondanks poging hulpverleners haar te interneren

14-jarig meisje leeft maanden op straat in Madrid ondanks poging hulpverleners haar te interneren
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

14-jarig meisje leeft maanden op straat in Madrid ondanks poging hulpverleners haar te interneren

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De verantwoordelijke diensten in Madrid deden er 10 maanden over om een drugsverslaafd meisje van 14 over te plaatsen naar het juiste centrum. De directrice van het gewone centrum had daar nochtans expliciet om gevraagd. Het meisje bracht maanden door op straat.

Tien dagen in de residentie gevolgd door twee maanden op straat. Dat was het betreurenswaardige ritme dat een meisje van 14 doorstond in Madrid. In de schriftelijke verslagen van de directrice van de residentie stond de bezorgdheid nochtans te lezen. Het gaat snel bergaf met het meisje. Haar gezondheid is instabiel, op een bepaald moment ontsnapt ze zelfs door het venster als een van de begeleiders even niet oplet.

De directrice beschrijft de snelle achteruitgang van het meisje, het feit dat het onmogelijk is haar van haar drugsverslaving weg te houden, de moeilijke relatie met haar verslaafde vader en haar afhankelijkheid van drugsdealers.

Sinds Maart 2021 vraagt de directrice de overdracht van het meisje aan een gespecialiseerd centrum omdat de situatie volgens haar onhoudbaar wordt. Zo ging het echter 10 maanden verder. Tot uiteindelijk de politie zich er mee inmengt. De minderjarige was al slachtoffer van verschillende misdrijven, en de redding kwam er omdat ze uiteindelijk werd aangeduid als ‘beschermde getuige’. In November hield de politie in een grote zaak namelijk 37 volwassenen aan die ervan verdacht werden kwetsbare minderjarigen te misbruiken.

Toen het meisje een aantal weken geleden iets langer in het centrum bleef, leek er een beetje hoop te zijn op beterschap. Toch was ze nog steeds in zo een slechte staat dat de directie bleef aandringen op overplaatsing. Het meisje was vel over been, stond vol blauwe plekken en had zelfs een SOA en een huidprobleem opgelopen. Pas na tien maanden van trekken en duwen werd het meisje uiteindelijk toch opgenomen in een gespecialiseerd centrum.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?