Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met heel Spanje DONKERROOD (20 jan)

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met heel Spanje DONKERROOD (20 jan)
Beeld: ECDC 20 januari

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met heel Spanje DONKERROOD (20 jan)

MADRID – Zoals elke week heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) op donderdag de kaart van Europa waarop groene, rode en oranje kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven aangepast. Landen als Nederland en België baseren zich wat betreft hun reisadviezen mede op deze kaart en de informatie van het ECDC.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding heeft op donderdag 20 januari de kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage, testpercentage en testpositiviteit. Op DEZE WEBSITE kun je de kaart zien en de indicatoren wat betreft de kleuren groen, oranje, rood en donkerrood of grijs.

Spanje staat deze week nog steeds met alle 17 regio’s in DONKERROOD op de kaart.

DONKERROOD: Catalonië, Aragón, Navarra, La Rioja, Baskenland, Andalusië, Extremadura, Castilla-La Mancha, Galicië, Cantabrië, Asturië, Castilië en León, Valencia regio, Murcia regio, Madrid regio, Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera), Canarische Eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, El Hierro La Gomera, La Graciosa).

LICHTROOD: Geen regio’s of gebieden

ORANJE: Geen regio’s of gebieden

GROEN: Geen regio’s of gebieden.

Beeld: ECDC 20 januari

Criteria voor de kleuren op de wekelijkse kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie (ECDC):

Groen: als het 14-daagse meldingspercentage lager is dan 50 en het testpositiviteitspercentage lager is dan 4%; of als het 14-daagse meldingspercentage lager is dan 75 en het testpositiviteitspercentage lager is dan 1%.

Oranje: als het 14-daagse meldingspercentage minder dan 50 is en het testpositiviteitspercentage 4% of meer is; of het 14-daagse meldingspercentage is 50 of meer en minder dan 75 en het testpositiviteitspercentage is 1% of meer; of het 14-daagse meldingspercentage ligt tussen 75 en 200 en het testpositiviteitspercentage is minder dan 4%.

Lichtrood: als het 14-daagse cumulatieve meldingspercentage van COVID-19-gevallen varieert van 75 tot 200 en het testpositiviteitspercentage van tests voor COVID-19-infectie 4% of meer is, of als het 14-daagse cumulatieve meldingspercentage van COVID-19-gevallen meer dan 200 maar minder dan 500 is.

Donkerrood: als het 14-daagse cumulatieve meldingspercentage van COVID-19-gevallen 500 of meer is.

Grijs: als er onvoldoende informatie is of als het testpercentage lager is dan 300 gevallen per 100 000.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.