menu: rubrieken, zoeken & meer

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met heel Spanje DONKERROOD (20 jan)

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met heel Spanje DONKERROOD (20 jan)
Beeld: ECDC 20 januari

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met heel Spanje DONKERROOD (20 jan)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals elke week heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) op donderdag de kaart van Europa waarop groene, rode en oranje kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven aangepast. Landen als Nederland en België baseren zich wat betreft hun reisadviezen mede op deze kaart en de informatie van het ECDC.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding heeft op donderdag 20 januari de kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage, testpercentage en testpositiviteit. Op DEZE WEBSITE kun je de kaart zien en de indicatoren wat betreft de kleuren groen, oranje, rood en donkerrood of grijs.

Spanje staat deze week nog steeds met alle 17 regio’s in DONKERROOD op de kaart.

DONKERROOD: Catalonië, Aragón, Navarra, La Rioja, Baskenland, Andalusië, Extremadura, Castilla-La Mancha, Galicië, Cantabrië, Asturië, Castilië en León, Valencia regio, Murcia regio, Madrid regio, Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera), Canarische Eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, El Hierro La Gomera, La Graciosa).

LICHTROOD: Geen regio’s of gebieden

ORANJE: Geen regio’s of gebieden

GROEN: Geen regio’s of gebieden.

Beeld: ECDC 20 januari

Criteria voor de kleuren op de wekelijkse kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie (ECDC):

Groen: als het 14-daagse meldingspercentage lager is dan 50 en het testpositiviteitspercentage lager is dan 4%; of als het 14-daagse meldingspercentage lager is dan 75 en het testpositiviteitspercentage lager is dan 1%.

Oranje: als het 14-daagse meldingspercentage minder dan 50 is en het testpositiviteitspercentage 4% of meer is; of het 14-daagse meldingspercentage is 50 of meer en minder dan 75 en het testpositiviteitspercentage is 1% of meer; of het 14-daagse meldingspercentage ligt tussen 75 en 200 en het testpositiviteitspercentage is minder dan 4%.

Lichtrood: als het 14-daagse cumulatieve meldingspercentage van COVID-19-gevallen varieert van 75 tot 200 en het testpositiviteitspercentage van tests voor COVID-19-infectie 4% of meer is, of als het 14-daagse cumulatieve meldingspercentage van COVID-19-gevallen meer dan 200 maar minder dan 500 is.

Donkerrood: als het 14-daagse cumulatieve meldingspercentage van COVID-19-gevallen 500 of meer is.

Grijs: als er onvoldoende informatie is of als het testpercentage lager is dan 300 gevallen per 100 000.