De nieuwe Ruta 99 om de kleine dorpen in de Valencia regio te leren kennen

De nieuwe Ruta 99 om de kleine dorpen in de Valencia regio te leren kennen
Beeld: Canva / Ruta99 (logo)

De nieuwe Ruta 99 om de kleine dorpen in de Valencia regio te leren kennen

VALENCIA – De toerisme afdeling van de Regionale overheid van de Comunidad Valenciana ofwel Valencia regio heeft de Ruta 99 gepresenteerd. Het gaat om een speciale wandel-, fiets- of autoroute langs 24 dorpen waar minder dan 100 inwoners zijn te vinden in de provincies Valencia, Castellón en Alicante.

De Route 66 is de historische snelweg die de Verenigde Staten over 4.000 km doorkruist, van Chicago naar Los Angeles. Het is een mythe van het meest onbekende binnenland van Amerika. De Valenciaanse Ruta 99 is de weg die je dichter bij de meest onbewoonde gebieden van de Valencia regio brengt. Een route die de 24 Valenciaanse dorpen met minder dan 100 inwoners verbindt, van Famorca in de provincie Alicante via Sempere in de provincie Valencia tot Herbés in de provincie Castellón. 

Ruta 99 bestaat uit een legitimatiebewijs, in de stijl van de Camino de Santiago, die je in elk van deze gemeenten kunt laten afstempelen. Met het gezin in de auto, rustig aan met de camper, op de motor, op de fiets of te voet … Ruta 99 verbindt de bezoekers en ook de inwoners van de Valencia regio met het vaak onbekende binnenland van de autonome regio.

Er is een speciale website gelanceerd genaamd ruta99.gva.es met alle informatie over de route inclusief een kaart, de deelnemende dorpen en meer interessante weetjes, alleen in het Spaans en Valenciaans. Verder werd ook de onderstaande promotievideo gelanceerd.

Het gaat tijdens de Ruta 99 om 17 gemeenten in de provincie Castellón: Herbés, Palanques, Vallibona, Villores, Castell de Cabres, Higueras, Matet, Pavías, Sacañet, Espadilla, Fuente la Reina, Fuentes de Ayódar, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat, Villamalur en Villanueva de Viver. In de provincie Valencia gaat het om de volgende 3 dorpen: Puebla de San Miguel, Sempere en Carrícola. In de provincie Alicante nemen  ook 4 dorpen deel aan de Ruta 99, te weten Benillup, Benimassot, Famorca en Tollos.

Ruta 99 is echter een open project en de kans is groot dat in de toekomst er meer dorpen zullen meedoen aan deze toeristische route door het binnenland van een van Spanje’s meest toeristische regio’s.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.