skip to Main Content

Bankovervaller in Alicante eist tv-interview en … een blikje bier !

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) In een zoektocht naar aandacht heeft een 44-jarige man een bank in Alicante overvallen en enkele mensen in gijzeling genomen. In ruil voor de vrijlating van de gijzelaars eiste de met messen bewapende overvaller geen geld, maar een blikje bier, een advocaat en een interview op de televisie.

Volgens de krant El Pais vond het incident vrijdag plaats toen de bankovervaller een filiaal van de Caja Mediterráneo binnenwandelde en de klanten verzocht de bank te verlaten. Drie medewerkers moesten echter binnenblijven waarna de overvaller geen geld vroeg maar een advocaat, de televisie en een blikje bier. Een agent wist de 44-jarige man ertoe te bewegen twee van de drie gijzelaars vrij te laten, alleen de bankdirecteur bleef nog in de bank. Daarna gaf de politieman de gijzelnemer het geëiste blikje bier. Direct daarna overmeesterden andere agenten de man.

Later zei de gijzelnemer dat hij in een interview aandacht had willen vragen voor de slechte toestand waarin hij leeft.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend