skip to Main Content

Gevangenisstraf voor thuis onderwijzende ouders in Chiclana

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – (Else Beekman) De rechtbank in het Zuidwest-Spaanse Chiclana (Cádiz) heeft drie maanden gevangenisstraf opgelegd aan ouders die hun kind tien jaar geleden van het publieke onderwijs haalden om het thuis les te geven.

Sinds de ouders het kind thuis hielden, werden ze door de betreffede wethouder van onderwijs gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van hun initiatief. De ouders weigerden echter hun kind terug naar school te sturen omdat ze het thuis les wilden geven.

Het herhaaldelijke verzoek aan de ouders leidde via een rechtzaak tot de uiteindelijke veroordeling. De ouders hebben hun familieplichten verzaakt en moeten naast de drie maanden gevangenisstraf ook de proceskosten betalen.

Verplicht

Vorig jaar al werd door het Spaanse Grondwettelijk Hof bepaald dat thuisscholing van kinderen geen recht is en dat kinderen verplicht zijn onderwijs te volgen in een door de staat goedgekeurd instituut.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend