skip to Main Content

Reus verliest de strijd om de nieuwe Ikea vestiging van buurstad Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRGONA – (Redactie) Het lijkt erop dat de stad Reus, bekend van onder andere het vliegveld van de Costa Dorada, de strijd om de nieuwe Ikea vestiging verloren heeft van de buurstad Tarragona. Het is niet de eerste keer dat beide steden ruziën over een groot commercieel project, dit gebeurde eerder ook al met de vestiging van het Spaanse warenhuis El Corte Ingles die uiteindelijk in oktober 2010 in Tarragona haar deuren opende.

Volgens de regionale krant Diari de Tarragona is niet alleen bekend dat Ikea naar Tarragona zal verhuizen maar zal zeer binnenkort dit nieuws officieel bevestigd worden. Verwacht wordt dat dit nieuws nog de komende week bekend wordt gemaakt waarbij men waarschijnlijk zal aangeven dat men voor 2015 de vestiging wil openen. De burgemeester van Tarragona maakte enkele weken geleden al bekend dat hij vergevorderde gesprekken voerde met de leiding van de Zweedse meubelgigant. Nu blijkt dat het bij die gesprekken ging om de locatie waar de nieuwe winkel zou moeten komen.

Volgens de krant Diari de Tarragona is de locatie nu inmiddels bekend en kan er zeer binnenkort worden getekend en het nieuws bekend gemaakt worden. Schijnbaar zal de Ikea aan de overkant van de Carrefour vestiging in het Gavarres park aan de T-11 weg, die Reus met Tarragona verbindt, komen, gelegen in de wijk Campclar. De Zweden zouden meer dan 60 miljoen euro willen investeren in de nieuwe winkel.

Hou SpanjeVandaag in de gaten voor eventuele verdere ontwikkelingen rondom de Ikea vestiging aan de Costa Dorada.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend