skip to Main Content
Alicante enige provincie van Valencia waar het aantal inwoners is toegenomen

Alicante enige provincie van Valencia waar het aantal inwoners is toegenomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Volgens de laatste gegevens van de regionale overheid van de Comunidad Valenciana, is de provincie Alicante de enige van de drie provincies waar het aantal inwoners is toegenomen. In Castellón daalde het aantal inwoners met 0,32%, in Valencia met 0,13% terwijl dit in Alicante steeg met 0,17%.

In de hele deelstaat Valencia is het aantal inwoners echter toch afgenomen gedurende 2012, te weten met 0,04%. Buiten het feit dat veel inwoners van de regio Valencia naar andere deelstaten verwijzen, hoofdzakelijk vanwege werkzaamheden, is er ook een toename gemerkt van Valencianan die naar het buitenland vertrekken.

In Alicante is het aantal buitenlandse inwoners echter ook toegenomen, iets wat ook wel te verwachten was voor de meest toeristische provincie. Er is een toename geweest van 0,6% terwijl de buitenlanders in Valencia en Castellón juist vertrokken naar andere deelstaten of terug naar eigen land.

Gedurende heel 2012 verloor Spanje als land voor het eerst in 15 jaar buitenlandse inwoners – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken