skip to Main Content
Nestlé ontdekt paardenvlees in pastamaaltijden in Spanje

Nestlé ontdekt paardenvlees in pastamaaltijden in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De voedingsmiddelengigant Nestlé heeft in Spanje diverse pastamaaltijden van onder andere het merk Buitoni uit de schappen van winkels laten halen vanwege het feit dat hier paardenvlees in bleek te zitten. Op de verpakkingen staat aangegeven dat de maaltijden bestaan uit rundvlees maar een DNA-test blijkt aan te geven dat er ook paardenvlees inzit.

Het gaat vooralsnog alleen om de producten Buitoni Ravioli met vlees en Totellini met vlees. Daarnaast heeft Nestlé uit voorzorg tevens diepvriesmaaltijden zoals lasagnes weg laten halen uit de winkels. Volgens Nestlé heeft het bedrijf het vlees afgenomen van de Duitse toeleverancier H.J. Schypke die al heeft aangegeven nooit en te nimmer paardenvlees te hebben verkocht.

Ondertussen is er een groot paardenvlees schandaal aan het ontstaan in heel Europa en schijnt het ook al de oceaan over te zijn gestoken naar de Verenigde Staten. Paardenvlees is weliswaar niet slecht voor de gezondheid maar mag alleen verwerkt worden in producten als dat ook staat aangegeven. Helaas bleek dat de laatste niet het geval te zijn. Vaak wordt paardenvlees echter toch gebruikt aangezien dit goedkoper is dan rundvlees – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken