skip to Main Content
Nieuwe grote bouwonderneming moet faillissement aanvragen in Spanje

Nieuwe grote bouwonderneming moet faillissement aanvragen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er is weer een nieuw slachtoffer gevallen bij een van de grotere bouwondernemingen van Spanje. Op dinsdag werd bekend dat het bedrijf Reyal Urbis een faillissement heeft aangevraagd aangezien zij niet meer kunnen voldoen aan de enorme schuld van meer dan 4,4 miljard euro. De bouwonderneming probeert al jaren leningen te krijgen bij de grote banken maar deze weigeren nog meer geld te stopen in de noodlijdende onderneming.

Het faillissement van Reyal Urbis kan de geschiedenisboeken in gaan als een van de grootste faillissementen van de grote Spaanse bouwondernemingen. In 2011 ging het bedrijf Martinsa Fadesa als eerste failliet met een schuld van meer dan 7,2 miljard euro. Een andere grote speler op de bouwondernemingen mart in Spanje is Metrovacesa die ook op het punt stond failliet te gaan maar op het laats e oment toch gered kon worden door extra financieringen.

De Spaanse staat

Het faillissement van Reyal Urbis is iets wat in principe alle Spanjaarden zullen gaan merken aangezien de Spaanse staat een van de grootste schuldeisers blijkt te zijn. Dit komt omdat de SAREB, een combinatie van genationaliseerde banken die in de Spaanse Bad Bank zitten, zoals Bankia, Novagalicia, Banco de Valencia en Liberbank, nog 707 miljoen euro krijgen van de bouwonderneming. Banco Santander krijgt nog 550 miljoen, Appaloosa (Barclays) moet nog 450 miljoen krijgen, de Spaanse belastingdienst 400 miljoen en de Banco Popular 220 miljoen euro.

De bouwonderneming Reyal Urbis zelf is er echter van overtuigd dat de 450 werknemers niet ontslagen hoeven te worden en gewoon hun baan zullen behouden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken