skip to Main Content
Omzet Spaanse restaurants in 2012 met 7,5 procent gedaald

Omzet Spaanse restaurants in 2012 met 7,5 procent gedaald

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – 2012 was een slecht jaar voor de restaurants in Spanje met een omzetdaling van 7,5%. Volgens de gegevens van DBK kiezen steeds meer klanten voor de fast food restaurants vanwege de lagere prijzen, iets wat in tijden van economische crisis de belangrijkste factor blijkt te zijn bij de keuze van een restaurant.

Alle restaurants in Spanje hebben gedurende 2012 in totaal iets meer dan 15 miljard euro omgezet, dat is 1,5% van het Bruto Nationale Product van Spanje, aldus het onderzoek El Mercado de Hostelería y Colectividades van DBK. In 2012 verdienden de restaurants in Spanje 7,5% minder dan het jaar daarvoor in 2011 wat ook al een slecht jaar was voor de horeca.

Fast food

Terwijl de normale restaurants een achteruitgang zien van klanten en er minder omzet wordt gedraaid, is er een toename van klanten en omzet bij de fast food restaurants. Ook ander restaurants zonder service aan tafel zijn steeds populairder aan het worden aangezien de menu’s daar over het algemeen goedkoper zijn, te denken valt aan Wok restaurants (die steeds meer verschijnen in Spanje) of de Buffets Libre, de vrije buffetten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken