skip to Main Content
Bewijzen in Bárcenas zaak op mysterieuze wijze verdwenen of verloren door Spaanse rechter

Bewijzen in Bárcenas zaak op mysterieuze wijze verdwenen of verloren door Spaanse rechter

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

barcenas1MADRID – Is het toeval, is het slordigheid of is het opzet en is het Spaanse rechtssysteem beïnvloed door de politiek. De Spanjaarden vertrouwen het helemaal niet en denken dat er sprake is van een complot om de hele Bárcenas fraude zaak in de doofpot te stoppen met medewerking van de regerende partij Partido Popular (PP).

Als draait om het volgende. Een rechter die met het onderzoek tegen de ex penningmeester van de PP Luis Bárcenas bezig is, zegt dat hij een laptop die uit het hoofdkantoor was weggehaald door de politie met daarop wellicht belastend materiaal, is kwijtgeraakt. De harde schuif op de laptop was ook al leeg toen deze door de agenten werd meegenomen maar experts kunnen altijd nog wel wat terughalen. Het feit dat de harde schuif al leeg was gemaakt was al twijfelachtig genoeg maar nu de laptop ook is verdwenen beginnen de Spanjaarden de zaak te wantrouwen.

De Spaanse oppositiepartijen hebben al eens een rechtszaak proberen aan te spannen tegen de bemoeienissen van de PP met het rechtssysteem en nu de computer met eventueel belastend materiaal plotsklaps verdwenen is worden er weer veel vragen gesteld.

Het volk begint nu de onpartijdigheid van het Spaanse rechtssysteem te wantrouwen nu dit soort zaken aan het licht komen. Er was al niet veel vertrouwen in de politiek maar als ook het rechtssysteem eraan moet geloven waar is dan het einde. De hoofdrechter Ruz zal daarnaast in maart de zaken waaraan hij werkt, waaronder veel politieke zaken waarbij de PP betrokken is, moeten overhandigen aan een andere rechter want zijn termijn zit er dan op. Dit is weliswaar geen werk van de PP maar het feit dat de zaak ernstig vertraagd wordt kan wel eventueel werk zijn van de PP om zo een andere rechter, die wellicht vriendelijker is ten opzichte van de PP, te benoemen.

Hoe dan ook, et is allemaal maar erg toevallig dat bewijzen verdwijnen in zaken die erg belastend kunnen zijn voor onder andere de huidige president van Spanje Mariano Rajoy. Het is daarnaast verkiezingsjaar en slechte publiciteit kan de PP niet gebruiken, al helemaal niet nu de partij Podemos erg dicht bij het aantal stemmen van de PP komt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken