skip to Main Content
Warenhuis El Corte Inglés stopt met supermarktketen Hipercor

Warenhuis El Corte Inglés stopt met supermarktketen Hipercor

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het grootste warenhuis van Spanje, El Corte Inglés, heeft het afgelopen weekend bekend gemaakt dat ze gaan stoppen met de Hipercor supermarkten. Ondanks het feit dat men de laatste jaren met reorganisaties en verbeteringen bezig is geweest, kan deze wat luxere supermarktketen de concurrentie met andere supermarkten niet meer aan.

El Corte Inglés zegt dat er geen banen verloren zullen gaan en dat de medewerkers van de Hipercor supermarkten op andere afdelingen een baan zullen krijgen. Het warenhuis gaat niet helemaal stoppen met de verkoop van levensmiddelen en aanverwante artikelen aangezien deze op andere afdelingen geïntegreerd zullen worden met de overige producten. Het gaat dan met name om die producten die van het eigen huismerk zijn.

Veel El Corte Inglés warenhuizen hebben in hetzelfde gebouw een Hipercor supermarkt. Deze zullen dus gesloten gaan worden waarna de leeggekomen ruimte gebruikt zal worden voor de verkoop van andere producten. In 2015 werd er door Hipercor maar liefst 99,7% minder verdiend in vergelijking tot het jaar daarvoor 2014. In 2016 kwam Hipercor in de rode cijfers en was dat de druppel die de emmer bij El Corte Inglés deed overlopen.

De eerste Hipercor supermarkten die gesloten zullen worden zijn die in Marbella, Málaga en Pozuelo. Gedurende 2017 zullen daarna andere supermarkten of geheel gesloten worden of gereduceerd in omvang en onder de naam van El Corte Inglés (en dus niet meer Hipercor) verder gaan met de verkoop van producten.

Hipercor werd in 1979 opgericht door het warenhuis El Corte Inglés. Op dit moment zijn er 41 Hipercor supermarkten te vinden in Spanje waarvan het merendeel in Andalusië (11) gevolgd door Comunidad de Madrid (8) en Catalonië (3). De meeste van deze supermarkten bevinden zich in een El Corte Inglés warenhuis maar er zijn er ook die een los gebouw hebben. Het is niet bekend wat daarmee gaat gebeuren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Flauwekul, je kunt Hipercor niet met Mercadona vergelijken, ze hebben een heel scala van betere en ja duurdere produkten dan Mercadona.

  2. Dit bedrijf is verslaaft (denk ik) aan een vaste hoge percentage opslag op de inkoopprijs. Of ze kunnen niet inkopen, inkopen is moeilijker dan verkopen. Ik zeg altijd je kan beter 10×50 cent verdienen als een keer 1 euro.

  3. Deze supermarkt is veel te duur. Terwijl de kwaliteit en keuzes zeker niet beter zijn dan die van Mercadona. Alleen mensen met teveel status zijn er klant en dat werkt niet meer in 2017. In een tijd dat de meeste mensen toch ook letten op hun uitgiftes. En dan de concurrentie van Mercadona en de sterk opkomende Lidl.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken