skip to Main Content
Dit keer is het wel officieel: De nieuwe Seat SUV krijgt de naam Tarraco

Dit keer is het wel officieel: De nieuwe Seat SUV krijgt de naam Tarraco

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Vorige week werd via het Duitse magazine Auto Motor und Sport de toekomstige naam van de nieuwe Seat SUV bekend gemaakt, althans zij dachten dat het de nieuwe naam zou gaan worden en blijkbaar hadden ze goede bronnen. Seat heeft nu bevestigd dat de nieuwe SUV van de Spaans-Duitse firma de naam Tarraco krijgt, een naam die niet alleen door het bedrijf gekozen werd maar ook door deelnemers aan de #SeatbuscaNombre internet actie.

Via Twitter maakte Seat de nieuwe naam bekend, al zorgde het Duitse magazine al een beetje voor een spoiler. Tarraco werd door 51.903 mensen die deelnamen aan de speciale zoekactie op internet gekozen als populaire nieuwe naam, een 35,52% van het totaal aantal deelnemers van 146.124 personen uit 146 landen. Als tweede was de naam Ávila zeer populair met 41.993 stemmen gevolgd door Aranda met 39.321 stemmen en Alborán met 12.907 stemmen.

De bekendmaking van de nieuwe naam komt maanden nadat de eigenlijke bekendmaking had moeten plaatsvinden op 15 oktober. Op dat moment was het politieke klimaat echter niet echt goed vanwege de onafhankelijkheidsdrang van de separatisten en dus werd de officiële bekendmaking uitgesteld.

De Seat Tarraco voegt zich nu in het rijtje van auto’s van de Spaans-Duitse autofabrikant die sinds 1982 toen ze het Ronda model op de markt brachten Spaanse namen hebben gebruikt voor hun automodellen. Andere bekende namen zijn de Ibiza, Málaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Córdoba, Arosa, León, Altea, Ateca en Arona. Tarraco is echter wel de eerste naam die rechtstreeks door deelnemers aan de #SeatbuscaNombre internet actie gekozen werd, een primeur bij de autofabrikant.

De Seat Tarraco voegt zich als derde SUV model in het rijtje bij de Ateca en Arona, waarbij deze laatste het kleinste model is en de Tarraco het grootste model moet worden. De Tarraco zal plaats bieden aan zeven personen en wordt niet in Spanje gemaakt maar in de Volkswagenfabriek in Wolfsburg, Duitsland. Verwacht wordt dat de Seat Tarraco eind dit jaar in de verkoop gaat.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. De naam is de gelatiniseerde versie van Taragona. De naam is bekend uit de Punische oorlogen. Maar geen speciaal Spaanse naam, zoals die van andere Seats.

    1. Daar zijn ze al een tijdje vanaf gestapt. Ik vrees alleen dat Tarraco in het huidige klimaat niet al te best gaat verkopen in Spanje.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken