skip to Main Content
Manifestatie van het platform Tabarnia in Barcelona wordt verplaatst naar andere datum

Manifestatie van het platform Tabarnia in Barcelona wordt verplaatst naar andere datum

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De initiatiefnemers van het platform Tabarnia blijven in hun zaak geloven en het lijkt erop dat de gedachtengang van de personen achter de beweging die zich wil afscheiden van het Catalonië waar men separatistisch denkt steeds meer steun krijgt van gelijkgestemden. Voor komende zondag 25 februari stond een manifestatie in Barcelona gepland maar deze is nu verplaatst naar zondag 4 maart.

Er zullen waarschijnlijk (tien)duizenden mensen deel gaan nemen aan de manifestatie die door Tabarnia met steun van Societat Civil Catalana (SCC) is georganiseerd in Barcelona. Deze was oorspronkelijk gepland voor zondag 25 februari maar de organisatie heeft nu besloten deze te verplaatsen maar zondag 4 maart, een week later dus. De reden daarvoor is volgens Tabarnia het Mobile World Congress (MWC) welke precies op die zondag 25 februari van start zal gaan en waar ook Koning Felipe VI bij aanwezig zal zijn. De SCC had om een verplaatsing gevraagd vanwege veiligheidsredenen.

Onder het mom van “defensa de la libertad” wil Tabarnia zoveel mogelijk gelijkgestemden bijeen laten komen om in Barcelona te laten zien dat men de hele problematiek rondom Catalonië ten eerste zat is en men wil ook tegengas geven aan de separatistische beweging om te laten zien dat er ook Catalanen zijn die anders denken en gewoon bij Spanje willen blijven horen omdat ze zich Catalaans én Spaans voelen en daar ook trots op zijn.

Er is dus nu gekozen voor een manifestatie op zondag 4 maart waarbij ook een bloemenkrans gelegd zal worden bij het monument van de Tabarnese patriot Rafael Casanova. De demonstratie heeft de steun van de Societat Civil Catalanan (SCC) en wordt gehouden ter verdediging van de vrijheid. Daarnaast zijn er ook geruchten dat de separatisten van plan zijn om, mede vanwege de komst van de Koning naar het Mobile World Congress, voor de hallen te gaan demonstreren. Daar wil Tabarnia niets mee te maken hebben en dus is besloten om de eigen manifestatie te verplaatsen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Eéntalige Spaanse inwijkelingen in Catalonië, zijn te vergelijken met ééntalige Turken en Marokkanen die het voor het zeggen willen krijgen in Nederland, om er een Erdogan-of Marokkaans regime te installeren.

  1. Beste Luc,
   Je krijgt het toch maar weer voor elkaar appels met peren te vergelijken. Eentalige Spanjaarden in Catalonie komen gewoon in een Spaanse regio en het is aan de Catalanen om met die medeburgers Spaans te spreken zoals van Spanjaarden kan verwacht worden. Die Turken of Marokkanen, waar jij het over hebt, komen wel uit een buitenlands land…wat een zee van verschil is!!

  2. Sjonge jonge Luc, als je nog meer extreem rechtse uitspraken hier doet, kan je zo bij Wilders of Baudet in de partij. Die beledigen ook te pas en te onpas andere bevolkingsgroepen en doen dat onder het mom van de vrijheid van meningsuiting.

   En Dumont heeft gelijk met zijn of haar reactie.

   Wat daarnaast nog eens ook zo is, dat de mensen achter dit initiatief (lees het artikel) helemaal hun Catalaans zijn wegschuiven of er vanaf willen, ze voelen zich Spaans EN Catalaan en willen ook beide talen blijven spreken.

   Ik blijf mezelf herhalen, maar je komt keer op keer met opmerkingen die getuigen van weinig feitenkennis en ze tonen elke keer weer aan dat je helemaal niet leest wat men in het artikel vertaald heeft, maar alleen maar bezig bent met je rechtse prietpraat hier te spuien.

   Onrust stoken noemen we dat. Ga je druk maken met de problemen in je eigen land en laat Spanje over aan de mensen die zich daar druk over willen maken.

 2. Zeer goed initiatief.
  Laat die Separatisten lekker demonstreren tegen de aanwezigheid van de koning.
  Zoals de Nazi´s deden in het verleden en andere extremisten dat ook altijd doen, zoeken de Separatisten 1 gemeenschappelijke vijand om naar te wijzen en dat is ¨Madrid¨ dus ook de koning.

  Het toont alleen maar hoe waardeloos je eigen boodschap is, als je het nodig hebt om naar een ander te wijzen, zo simpel is het. Als je boodschap sterk genoeg is om mensen te overtuigen, heb je geen ¨vijand¨ nodig om naar te wijzen. Met die werkwijze toon je alleen maar je eigen zwakheid aan.

  Het is niet voor niets, dat mensen op termijn extremisten niet pruimen en zorgen dat ze verdwijnen!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken