skip to Main Content
Consulair team Nederlandse ambassade op 25 en 26 maart op de Balearen
Archieffoto

Consulair team Nederlandse ambassade op 25 en 26 maart op de Balearen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het consulair team van de Ambassade in Madrid zal ook dit jaar weer het land in trekken om in de regio waar veel Nederlanders wonen de aanvraag van reisdocumenten te regelen. Paspoortaanvragen in Spanje dienen normaliter op afspraak op de Ambassade in Madrid te worden ingediend. Maar net als in voorafgaande jaren zal de Ambassade Madrid in 2019 Consulaire Teams afvaardigen naar de regio voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart). Eerste stop is op de Balearen in maart.

Het consulair team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt op 25 en 26 maart de Balearen om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart. Dit is de eerste stop dit jaar van het speciale team.

In mei zullen ze de Canarische Eilanden bezoeken gevolgd door de Comunidad Valenciana (La Nucia) in juni, Catalonië (Barcelona) in oktober en Andalusië (Málaga) in november. Ongeveer een maand voordat het Team arriveert volgt een nieuwe aankondiging op de website, waarin de definitieve datum van het bezoek wordt bekendgemaakt.

Balearen

De eerste stop van het consulair team zal dus op 25 en 26 maart zijn op de Balearen. Je kunt jezelf opgeven tot 11 maart en je krijgt daarna z.s.m. een bericht waarin wordt aangegeven of je in aanmerking komt en waar & wanneer je wordt verwacht. Ook krijg je informatie voor de overmaking van de verschuldigde leges. Deze kunnen namelijk niet ter plekke worden voldaan.

LET OP: Indien het aantal geïnteresseerden hoger is dan het aantal mensen dat geholpen kan worden, dan zal het consulaat een selectie moeten maken.

Niet voor iedereen

Het consulair team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt diverse plaatsen in Spanje om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Deze mogelijkheid is in principe bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen. Dit kan men aantonen door middel van een medische verklaring. De medische verklaring dient te zijn opgesteld door een arts verbonden aan het INSS. Ook kun je bij de apotheek een Certificado Medico Oficial aanschaffen en laten invullen door de behandelend arts.

Nederlanders die door bijzondere omstandigheden de reis naar Madrid niet kunnen ondernemen kunnen ook contact opnemen met de ambassade. Je kunt jouw interesse kenbaar maken door een e-mailbericht naar de consulaire afdeling te sturen. In dit mailbericht dien je, naast de hierboven vermelde medische verklaring, de documenten te overleggen zoals vermeld op de website van Nederland Wereldwijd.

Als je met aantoonbare medische redenen niet kunt reizen, dan kun je er ook voor kiezen een verzoek in te dienen voor een Nederlandse Identiteitskaart op afstand/per post. Hiervoor kun je per e-mail een aanvraag indienen.

Ter informatie: Het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen in de vertrekhal 1 op Schiphol danwel bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Deel de mening van Juan 74 .In 2016 heb een klacht ingredient bij de ministerie van buitenlandse zaak .over het opheffen van de honorair consul aan de costa .
  Heb als antwoord gekregen dat dit was het gevolg van een hervorming en bezuiniging om kosten dekkend te werken.Zij waren bezig naar de mogelijkheden voor verbetering en hebben uiteraard mijn klacht ongegrond verklaard .Nu zijn wij 3 jaar verder en er is nets verandert .350 euros zoals dick schreef is niet normaal. voor zo een papier die eigenlijk zou tegen kost prijs aangeboden moeten worden . Het is jammer dat de expats ,soms verplicht , de dupe zijn .

 2. ja even een nieuw paspoort , eerst afspraak 2 maanden wachten, dan er heen 5 uur auto , half uur in de ambassade , 5 uur in de auto terug kosten 350euro dagje paspoort , raar voor een land als nl wel een vriendelijke en goed ontvangst in de ambassade

 3. Dan is Spanje toch een stuk makkelijker , en daar bij komt dat ze in de top 3 staan qua beste en veiligste paspoorten.
  En je kunt ze op elk kantoor van de nationale politie halen . Even een afspraak maken binnen een half uur sta je buiten met je paspoort of ID kaart, 15 ID of 20 euro paspoort. En je bent niet verplicht in je eigen gemeente te gaan .

  1. Als je een Spaans paspoort wil, kan heh, eerst ff flink aantal jaren hier wonen en daarna zeg je dan je NL Nationaliteit op.

   Het domste dan NL ooit gedaan heeft is alle consulaten opheffen, woonde je aan de Costa del Sol of daar dichtbij, dan kon je naar Torremolinos, nu moet je naar Madrid
   Ach wij hebben het gedaan, mooi paar dagen uit van gemaakt, kids in de auto, 5 tot 6 uur rijden, ff hier en daar stoppen, Madrid beetje bekeken, gek geworden in een enorme Primark en gezien dat de grote steden nog grotere problemen hebben met zwervers, hoeren en ander tuig….ach dan woont het in een dorp aan de kust zo slecht nog niet.

   NEXT!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken