De best gewaardeerde supermarkten in Spanje

De best gewaarde supermarkten in Spanje
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de Spaanse vereniging van consumenten OCU is de prijs bij de keuze van een supermarkt voor veel consumenten in Spanje niet meer de belangrijkste keuze om naar een bepaalde supermarkt te gaan. Er wordt steeds meer gekeken naar de kwaliteit en variëteit van de producten en dan met name de versproducten. Volgens de OCU worden de winkels van Bonpreu, Hipercor en de Aldi het beste gewaardeerd.

De Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) houdt regelmatig onderzoeken en dit keer is het de beurt aan de supermarkten in Spanje. Er werd tussen 28 september en 15 oktober 2018 aan 5.882 OCU leden gevraagd welke supermarkt de favoriet is en het beste gewaardeerd wordt.

Supermarkten

Bij de supermarkten zou men denken dat publiekslieveling Mercadona bovenaan de lijst zou staan want deze keten heeft immers het grootste marktaandeel in Spanje van bijna 25% zoals we recent schreven. Maar bij de supermarkten staat de Mercadona op de vierde plaats met een globale score van 79 punten.

De eerste drie plaatsen op de lijst van best gewaardeerde supermarkten zijn voor de Bonpreu (1) met 84 punten, Consum (2) met 80 punten en de El Corte Inglés (3) ook met 80 punten.

De slechtst gewaardeerde supermarkten zijn volgens de OCU leden de Supersol, Simply, La Plaza de Día en Carrefour Market.

Hypermarkten

Bij de grote supermarkten ofwel hypermarkten (hipermercados) staat Hipercor (1) bovenaan de lijst gevolgd door Alcampo (2), E. Leclerc (3), Eroski (4) en de Carrefour (5).

Kortingswinkels

Bij de kortingswinkels (tiendas de descuento) staat de Aldi (1) bovenaan de lijst gevolgd door de Lidl (2) en de Día (3). Vreemd genoeg worden de twee Duitse ketens die steeds groter en bekender worden in Spanje gezien als kortingswinkels en niet als voltallige supermarkten.

Fenomeen Mercadona

Weliswaar staat de Mercadona niet als winnaar op de lijst van best gewaardeerde supermarkten maar dat wil niet zeggen dat deze Spaanse keten niet gewild is. Zo zegt 33% van de ondervraagden dat ze graag een Mercadona dichtbij huis zouden hebben.

7 van de 10 deelnemers aan het onderzoek zeggen daarnaast dat het sterkste punt van de Mercadona de prijs is gevolgd door het gemak van winkelen en het grote assortiment.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik ga naar de kleine zelfstandigen
In eerste instantie bij ons op het ressort
Ik gun die mensen ook een boterham
Wat ze niet hebben koop ik in de Masymas, Dialprix en de Dia

Mercadona, is dat niet het warenhuis waar men de “verse” vis al ruikt aan de inkom?

Ja misschien waar jullie wonen, maar bij ons in de regio Castellon is het de beste verse vis in de omtrek die er te vinden is. Echt kraakvers en geurloos alleen de geur van vers zeewater. Zo zie je maar dat het overal wel eens anders kan zijn.

En de Masymas ???

Inderdaad!

Volgens de OCU worden de winkels van Bonpreu, Hipercor en de Aldi het beste gewaardeerd.

Lijkt me meer een verkapte reclame, alle drie zijn behoorlijk duur en niet alle produkten die je graag wilt hebben zijn er aanwezig. De Aldi snap ik al helemaal niet want aanbod duur en zeer matig, en bij de 2 Aldi´s hier in de buurt is het nooit al te druk. Bij de Mercadona is het altijd heel erg druk een wereld van verschil.

Mercadona nr 1- Bonpreu duur .- El Corte Ingles goedkoper dan Mediamarkt, zekers op electronica, Hyper Carrefour meer keuze buitenlandse producten. Vel winkels van Spar maar vind het ook duur.

(mijn bericht werd niet opgenomen, vermoedelijk vanwege een IT storing, ik herhaal mijn tekst voor Ad):
de Spar is veel te duur omdat ze bijna uitsluitend merk-artikelen verkopen.
Ik vind het een vreselijke supermarkt, onlogische indeling met te smalle gangen, de achtergrond-muziek staat vaak te hard aan en ik mis de gemotiveerdheid van het personeel.
Een wereld verschil met Mercadona.
Enige voordeel van de Spar: de slagerij.

Ik heb een verre vriend…..en Supersol als buur…..maar ja ben ook maar op bezoek hier.
Hoe dan ook ik ben tevreden met Supersol…
en ook met het personeel in deze supermarkt!!
Fijne dag!!

Ik heb heelwat keuze aan supermarkten en bij ieder ben ik klant naargelang het Produkt. Vis en charcuterie vind ik top bij supersol, fruit en groenten bij DIA maxi, Duitse Produkten bij Aldi enz… Dat mercadona in dit segment niet op 1 staat begrijp ik, het ontbreken van een verse vlees en charcuterie afdeling is er één oorzaak van.

LIgt eraan waar je woont ik ken Mercadona´s met zowel een verse vis afdeling als een verse vlees afdeling. De Mercadona doet een heel simpel ding en dat is kijken naar de vraag en past zijn aanbod er op aan. Wordt er niet genoeg vers vlees verkocht gaat de vers afdeling weg en blijft verpakt over. Zo hadden wij vorig jaar bij de dichtst bijzijnde Mercadona ook een verse vlees afdeling maar als de voorkeur van de klant bij voorverpakt ligt heeft het weinig nut dit nog open te houden. Nu is er nog steeds een kleine vers vlees afdeling… Lees verder »

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.