skip to Main Content
De best gewaardeerde supermarkten in Spanje
123rf

De best gewaardeerde supermarkten in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de Spaanse vereniging van consumenten OCU is de prijs bij de keuze van een supermarkt voor veel consumenten in Spanje niet meer de belangrijkste keuze om naar een bepaalde supermarkt te gaan. Er wordt steeds meer gekeken naar de kwaliteit en variëteit van de producten en dan met name de versproducten. Volgens de OCU worden de winkels van Bonpreu, Hipercor en de Aldi het beste gewaardeerd.

De Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) houdt regelmatig onderzoeken en dit keer is het de beurt aan de supermarkten in Spanje. Er werd tussen 28 september en 15 oktober 2018 aan 5.882 OCU leden gevraagd welke supermarkt de favoriet is en het beste gewaardeerd wordt.

Supermarkten

Bij de supermarkten zou men denken dat publiekslieveling Mercadona bovenaan de lijst zou staan want deze keten heeft immers het grootste marktaandeel in Spanje van bijna 25% zoals we recent schreven. Maar bij de supermarkten staat de Mercadona op de vierde plaats met een globale score van 79 punten.

De eerste drie plaatsen op de lijst van best gewaardeerde supermarkten zijn voor de Bonpreu (1) met 84 punten, Consum (2) met 80 punten en de El Corte Inglés (3) ook met 80 punten.

De slechtst gewaardeerde supermarkten zijn volgens de OCU leden de Supersol, Simply, La Plaza de Día en Carrefour Market.

Hypermarkten

Bij de grote supermarkten ofwel hypermarkten (hipermercados) staat Hipercor (1) bovenaan de lijst gevolgd door Alcampo (2), E. Leclerc (3), Eroski (4) en de Carrefour (5).

Kortingswinkels

Bij de kortingswinkels (tiendas de descuento) staat de Aldi (1) bovenaan de lijst gevolgd door de Lidl (2) en de Día (3). Vreemd genoeg worden de twee Duitse ketens die steeds groter en bekender worden in Spanje gezien als kortingswinkels en niet als voltallige supermarkten.

Fenomeen Mercadona

Weliswaar staat de Mercadona niet als winnaar op de lijst van best gewaardeerde supermarkten maar dat wil niet zeggen dat deze Spaanse keten niet gewild is. Zo zegt 33% van de ondervraagden dat ze graag een Mercadona dichtbij huis zouden hebben.

7 van de 10 deelnemers aan het onderzoek zeggen daarnaast dat het sterkste punt van de Mercadona de prijs is gevolgd door het gemak van winkelen en het grote assortiment.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Ik ga naar de kleine zelfstandigen
  In eerste instantie bij ons op het ressort
  Ik gun die mensen ook een boterham
  Wat ze niet hebben koop ik in de Masymas, Dialprix en de Dia

  1. Ja misschien waar jullie wonen, maar bij ons in de regio Castellon is het de beste verse vis in de omtrek die er te vinden is. Echt kraakvers en geurloos alleen de geur van vers zeewater. Zo zie je maar dat het overal wel eens anders kan zijn.

 2. Volgens de OCU worden de winkels van Bonpreu, Hipercor en de Aldi het beste gewaardeerd.

  Lijkt me meer een verkapte reclame, alle drie zijn behoorlijk duur en niet alle produkten die je graag wilt hebben zijn er aanwezig. De Aldi snap ik al helemaal niet want aanbod duur en zeer matig, en bij de 2 Aldi´s hier in de buurt is het nooit al te druk. Bij de Mercadona is het altijd heel erg druk een wereld van verschil.

 3. Mercadona nr 1- Bonpreu duur .- El Corte Ingles goedkoper dan Mediamarkt, zekers op electronica, Hyper Carrefour meer keuze buitenlandse producten. Vel winkels van Spar maar vind het ook duur.

  1. (mijn bericht werd niet opgenomen, vermoedelijk vanwege een IT storing, ik herhaal mijn tekst voor Ad):
   de Spar is veel te duur omdat ze bijna uitsluitend merk-artikelen verkopen.
   Ik vind het een vreselijke supermarkt, onlogische indeling met te smalle gangen, de achtergrond-muziek staat vaak te hard aan en ik mis de gemotiveerdheid van het personeel.
   Een wereld verschil met Mercadona.
   Enige voordeel van de Spar: de slagerij.

 4. Ik heb een verre vriend…..en Supersol als buur…..maar ja ben ook maar op bezoek hier.
  Hoe dan ook ik ben tevreden met Supersol…
  en ook met het personeel in deze supermarkt!!
  Fijne dag!!

  1. Ik heb heelwat keuze aan supermarkten en bij ieder ben ik klant naargelang het Produkt. Vis en charcuterie vind ik top bij supersol, fruit en groenten bij DIA maxi, Duitse Produkten bij Aldi enz… Dat mercadona in dit segment niet op 1 staat begrijp ik, het ontbreken van een verse vlees en charcuterie afdeling is er één oorzaak van.

   1. LIgt eraan waar je woont ik ken Mercadona´s met zowel een verse vis afdeling als een verse vlees afdeling. De Mercadona doet een heel simpel ding en dat is kijken naar de vraag en past zijn aanbod er op aan. Wordt er niet genoeg vers vlees verkocht gaat de vers afdeling weg en blijft verpakt over. Zo hadden wij vorig jaar bij de dichtst bijzijnde Mercadona ook een verse vlees afdeling maar als de voorkeur van de klant bij voorverpakt ligt heeft het weinig nut dit nog open te houden. Nu is er nog steeds een kleine vers vlees afdeling maar enkel voor kip want daar is schijnbaar de meeste vraag naar. Bij de Aldi heb ik nog nooit een verse vis of vlees afdeling gezien.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken