De best gewaardeerde supermarkten in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

De best gewaardeerde supermarkten in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de Spaanse vereniging van consumenten OCU is de prijs bij de keuze van een supermarkt voor veel consumenten in Spanje niet meer de belangrijkste keuze om naar een bepaalde supermarkt te gaan. Er wordt steeds meer gekeken naar de kwaliteit en variëteit van de producten en dan met name de versproducten. Volgens de OCU worden de winkels van Bonpreu, Hipercor en de Aldi het beste gewaardeerd.

De Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) houdt regelmatig onderzoeken en dit keer is het de beurt aan de supermarkten in Spanje. Er werd tussen 28 september en 15 oktober 2018 aan 5.882 OCU leden gevraagd welke supermarkt de favoriet is en het beste gewaardeerd wordt.

Supermarkten

Bij de supermarkten zou men denken dat publiekslieveling Mercadona bovenaan de lijst zou staan want deze keten heeft immers het grootste marktaandeel in Spanje van bijna 25% zoals we recent schreven. Maar bij de supermarkten staat de Mercadona op de vierde plaats met een globale score van 79 punten.

De eerste drie plaatsen op de lijst van best gewaardeerde supermarkten zijn voor de Bonpreu (1) met 84 punten, Consum (2) met 80 punten en de El Corte Inglés (3) ook met 80 punten.

De slechtst gewaardeerde supermarkten zijn volgens de OCU leden de Supersol, Simply, La Plaza de Día en Carrefour Market.

Hypermarkten

Bij de grote supermarkten ofwel hypermarkten (hipermercados) staat Hipercor (1) bovenaan de lijst gevolgd door Alcampo (2), E. Leclerc (3), Eroski (4) en de Carrefour (5).

Kortingswinkels

Bij de kortingswinkels (tiendas de descuento) staat de Aldi (1) bovenaan de lijst gevolgd door de Lidl (2) en de Día (3). Vreemd genoeg worden de twee Duitse ketens die steeds groter en bekender worden in Spanje gezien als kortingswinkels en niet als voltallige supermarkten.

Fenomeen Mercadona

Weliswaar staat de Mercadona niet als winnaar op de lijst van best gewaardeerde supermarkten maar dat wil niet zeggen dat deze Spaanse keten niet gewild is. Zo zegt 33% van de ondervraagden dat ze graag een Mercadona dichtbij huis zouden hebben.

7 van de 10 deelnemers aan het onderzoek zeggen daarnaast dat het sterkste punt van de Mercadona de prijs is gevolgd door het gemak van winkelen en het grote assortiment.

Ga naar de inhoud