skip to Main Content

Stuwmeren Málaga bereiken historische niveaus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) De regenval van de afgelopen weken heeft het niveau van alle stuwmeren in de provincie Málaga historische hoogten doen laten bereiken. Alle zeven stuwmeren zijn praktisch vol met een gemiddelde van 95%, niveaus die in de afgelopen dertien jaar niet zijn gehaald. Bij enkele stuwmeren moesten zelfs de sluizen open om overtollig water af te vloeien.

Volgens de Andalusische Waterautoriteit zijn zelfs de stuwmeren van Guadalhorce en Guadalteba voor 99,7% vol. Ondanks dat de regen is weggetrokken sinds dinsdag moet er nog steeds overtollig water worden weggesluisd vanwege de aanvoer van regenwater uit de bergen.

Watervoorraad

In heel Andalusië stegen de waterniveaus met 104,8 kubieke hectometer. Deze stijging bracht de totale watervoorraad op 10.271 kubieke hectometer, 86,2% van de totale capaciteit in deze regio.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend