skip to Main Content
Onderzoek gestart naar controversiële Roemeense scheidsrechter bij België-Spanje rugby-duel

Onderzoek gestart naar controversiële Roemeense scheidsrechter bij België-Spanje rugby-duel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

RUGBY – De droom van de spelers van het het Spaans nationale rugby team werd compleet verstoord het afgelopen weekend toen de Roemeense scheidsrechter de wedstrijd zo wist te beïnvloeden dat niet Spanje maar België wist te winnen. Had Spanje gewonnen dan had het land voor het eerst direct kans gemaakt op een plaats bij het WK. Dankzij de scheidsrechter wist België met 18-10 van Spanje te winnen waardoor tevens Roemenië ook een plaats wist te bemachtigen voor het WK van 2019 in Japan.

België wist de wedstrijd tegen Spanje weliswaar te winnen maar dat gebeurde hoofdzakelijk door na penaltys te scoren, strafschoppen die volgens de Spaanse bond en uiteraard ook de Spaanse rugbyspelers geheel onterecht werden gegeven. Blijkbaar vindt de wereldrugbybond dat ook want er is nu een onderzoek geopend naar de aanstelling van de Roemeense scheidsrechter en naar de acties van de ref Vlad Iordaschescu die naar de wedstrijd bijna door de Spaanse spelers werd aangevallen. Overigens waren ook de twee assistent-scheidsrechters Roemenen.

Had Spanje gewonnen, dan was het tweede geëindigd in de Europese kwalificatiegroep, goed voor een WK-ticket. Georgië was als onbetwiste eerste al zeker van het WK. Roemenië pakte nu o.a. dankzij de acties van de scheidsrechter het tweede WK-ticket, Spanje speelt in een Europese barrage tegen Portugal.

Spanje wist eerder van Roemenië te winnen en verder te komen in de strijd. Het feit dat er een Roemeense scheidsrechter zou zijn voor het duel tussen België en Spanje was al lang van te voren bekend. De Spaanse bond had vooraf gevraagd om de 3 Roemeense officials voor de match tegen België te vervangen. De Europese bond wou daar niet op ingaan, omdat de aanstellingen al weken bekend waren. De topman van de Europese rugbybond is overigens ook een Roemeen.

De Spaanse rugbybond gaat een officiële klacht indienen met daarbij ook videobeelden van de problematische beslissingen van de Roemeense scheidsrechter.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken