skip to Main Content
Oud Chinees ruimtestation kan terechtkomen in het noorden van Spanje

Oud Chinees ruimtestation kan terechtkomen in het noorden van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De komende dagen zal het Chinese ruimtestation Tiangong 1 welke zonder controle door de ruimte zweeft, naar de aarde vallen en er is een kans dat de resten daarvan in het noorden van Spanje terecht kunnen komen. Spanje staat net zoals Frankrijk, Portugal en Griekenland op de lijst van landen waar de resten van het ongebruikte station kunnen vallen. Dat zou dan kunnen gebeuren tussen 30 maart en 6 april.

Binnen de coördinaten 43 graden noord en 43 graden zuid die het ESA in Darmstadt (Duitsland) aangeeft waar de resten van het Chinese ruimtestation kunnen vallen, bevinden zich Spanje, Frankrijk, Portugal en Griekenland. De kans dat er resten van het Tiangong 1 Spanje zullen bereiken is erg klein maar het is mogelijk.

De bewoners van de gebieden in het noorden van Spanje hoeven zich geen zorgen te maken over dit ruimteafval want het ruimtestation zal bij aanraking met de atmosfeer grotendeels verbranden en in diverse fragmenten vallen die volgens de planning ergens in zee terecht moeten komen zonder het aardoppervlak te raken, aldus een ingenieur van het CNSA.

Tiangong 1 was China’s eerste ruimtestation en werd in 2011 gelanceerd maar heeft nu zijn service cyclus voltooid. Het geheel heeft een gewicht van 8,5 ton.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Beste Frank: Met zo’n cv is de kans absoluut niet aanwezig dat iets van die 8,5 ton je ooit zal raken.(om even bij het onderwerp te blijven).

  2. Experts doen over het algemeen lakoniek over ruimtepuin. Maar ik kan je verzekeren dat je een flinke bult op je kop hebt als een stuk ruimtepuin van 8,5 ton met een snelheid van 35.000 km/u op je terecht komt. Ook als het maar een fragment van 500 kg is. Ook hier is het niet de vraag óf het ooit zal gebeuren, maar vooral wanneer. En dat kan evengoed morgen zijn als over een paar jaar.

  3. Beste redactie,

    Met genoegen lees ik uw korte goede informatie.
    Mijn profiel: ex Haarlemmer, geheel geïntegreerd in de Spaanse samenleving, totaal 17 jaar woonachtig in Madrid, gepensioneerd, actief militant van de Spaanse politieke partij – Partido de Ciudadanos, groepering Madrid centrum.
    Diverse interesses, w.o. Fotografie, op Facebook: Frank Stevens Madrid. MvG.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken