skip to Main Content
Salarissen van de overheidsmedewerkers stijgen met 1,75 procent in Spanje

Salarissen van de overheidsmedewerkers stijgen met 1,75 procent in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Terwijl de straten nog steeds vollopen met gepensioneerden die de stijging van 0,25% van hun pensioen dit jaar niet accepteren, heeft de Spaanse overheid besloten de salarissen van de ruim 3 miljoen ambtenaren en daarnaast ook van de ministers, gedeputeerden en senatoren met 1,75% te verhogen dit jaar. Pedro Sanchez van de PSOE-partij had eerder een salarisverhoging van 0,25% voorgesteld, net zoals de gepensioneerden maar dat heeft de Spaanse overheid dus niet gedaan.

Op 20 september 2017 werd nog afgesproken de salarissen van de overheidsmedewerkers (diputados, senadores, ministros en funcionarios) met 1,5% te verhogen maar dat heeft de Spaanse overheid nu verhoogd naar 1,75%. Deze verhoging vindt plaats middenin het debat in het Spaanse Parlement en op straat bij de gepensioneerden over de minimale verhoging van 0,25% van de pensioenen in Spanje. Het is alweer het derde of vierde jaar op rij dat de gepensioneerden er slechts 0,25% bijkrijgen.

Pedro Sanchez van de socialistische PSOE-partij stelde het afgelopen weekend nog voor om de salarissen van alle overheidsmedewerkers te verhogen met 0,25%, net zoals de gepensioneerden dus maar dat werd afgewezen. Hij heeft binnen zijn eigen politieke partij in ieder geval opdracht gegeven om zijn salaris slechts met 0,25% te verhogen (waarna hij nog steeds ruim 4.000 euro per maand verdient).

Het is nog niet bekend wat de reactie is van de gepensioneerden maar blij zullen ze zeker niet zijn. Verwacht wordt dat er nu nog meer gedemonstreerd zal gaan worden want terwijl de overheidsmedewerkers hun salarissen zien stijgen gaan de gepensioneerden er elk jaar wat betreft koopkracht op achteruit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. De ambtenaren krijgen 1.75 % opslag.
  Maar mij staat bij, dat kort nadat de regering Rajoy aantrad, de ambtenaren heel veel salaris, ik meen 25 % plus 13e maand, hebben ingeleverd.
  En dan nu 1,75 % opslag van een veel lager salaris??
  Ook was er destijds onder Zapatero geld gereserveerd voor de pensioenen voor de ouderen. Voor zover mijn herinnering teruggaat, heeft de PP dat geld even “geleend” uit die pot, om andere zaken te financieren. Maar is dat ook teruggekomen in het fonds voor de pensioenen??

 2. Wel, als dat geen kaakslag is naar de gepensioneerden.
  Je moet het maar durven, midden in het debat voor een verhoging van 0.25% de ambtenaren een loonsverhoging van 1.75% te geven.
  De volgende verkiezingen zullen wel interessant worden.

 3. is overal zo spanje < belgie < rijkeñ worden rijker de hardwerkende meñs die hard moét werken voor armoeloon en niet aan de geldbron zit armer

 4. ‘Een regering die aan het volk denkt’……………….Hallo, wakker worden !!!
  Rajoy stelde dat er geen geld beschikbaar is voor verhoging van de pensioenen van de oudjes. Blijkbaar wel geld voor de 3 miljoen ambtenaren met een hoger salaris dan normaal. Dat men zelf niet door heeft, dat men poep praat. En dat moet een land leiden. Triest !!

  1. Dat zeg ik al jaren de PP sloopt en bouwt niets op, laat mensen verhongeren bied geen oplossingen en stop enkel geld in eigen zak. Jammer dat veel mensen dit niet inzien maar gelukkig gaan we met de huidige punten de goede kant op zelfs een baby begrijpt nu wel dat de PP bad news is.

 5. Op dat punt zijn ze dan ook zo ziek als in belgie.Op termijn is dit problemen zoeken de gewone man blijft dit immers niet slikken.

  1. Laat de PP maar even zo doorgaan dan winnen ze de volgende verkiezingen echt niet meer en dat is prettig voor het gewone volk, hopelijk komt er dan wel een regering die aan het volk denkt.

   1. Nog een keer de vraag Leo.
    Overal reageer je ANTI PP….zelfs als het over het weer gaat.
    De sneeuw, de kou, de regen, het is allemaal de schuld van de PP.

    Die PP moet jou wel iets heel vreselijks aangedaan hebben dat je ze echt overal en altijd maar noemt….zelfs als het over zaken gaat die niets met politiek te maken hebben begin je erover….

    Dus vertel ons eens, wat heeft de PP jou persoonlijk aangedaan dat alles, tot en met de regen hun schuld is?

    Oh ja, nog even voor de rest, ik ben dus GEEN PP fan of aanhanger, maar ik wil dit graag van Leo weten.

    1. Ik ben door de PP mijn baan kwijt geraakt en sinds dien ben ik nog altijd werkloos, er wordt niets maar dan ook niets gedaan ik heb dan ook al een aantal jaren geheel geen inkomen meer enkel mijn vrouw verdiend nog een hongerloontje. En inderdaad de PP kan in mijn ogen geheel niets meer goeds doen, maar ook niet voor veel anderen die in soort gelijke situatie zitten dankzei de PP.

   2. Ik vrees ervoor. Wat baten kaars en bril, ….
    Protesten verbieden, afwijkende meningen bestraffen, betogingen voor meer autonomie met geweld verhinderen, politieke tegenstanders opsluiten zonder enige vorm van proces, … en anderzijds zijn macht verstevigen door medewerkers en ambtenaren rijkelijk te vergoeden ondanks het feit dat er geen geld is voor een leefbaar pensioen. Om van de welig tierende corruptie niet te spreken. Wat moet er eigenlijk nog meer gebeuren om de ware aard van Rajoy en zijn PP voor bepaalde mensen duidelijk te maken. Maar toch, zoals blijkt, zijn er …

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken