skip to Main Content
Vliegveldbeheerder Aena wil water voor één euro op vliegvelden Spanje
123rf

Vliegveldbeheerder Aena wil water voor één euro op vliegvelden Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Zoals we een jaar geleden al melden wil de Spaanse vliegveldbeheerder Aena een limiet hebben op de prijzen voor drinkwater bij de drankautomaten, in winkels en in bepaalde horecagelegenheden. In feite is het idee om overal flesjes te hebben die niet duurder mogen zijn dan 1 euro. De invoering van het betaalbare water verloopt mondjesmaat maar Aena wil er nu vaart achter zetten.

In maart 2018 meldde Aena al dat ze van plan was naar de klachten van passagiers op de Spaanse vliegvelden die in beheer zijn van de vliegveldbeheerder te luisteren en o.a. de prijzen voor de flesjes water lager te maken. Helaas blijkt in de praktijk dat dit een jaar later nog steeds niet overal is gebeurd.

Aena heeft 46 vliegvelden in bezit maar wil bij de 19 grote vliegvelden goedkoper water hebben. Het gaat daarbij dan onder andere om de volgende vliegvelden: Gran Canaria, Tenerife-Norte, Fuerteventura, Lanzarote, Málaga-Costa del Sol, Barcelona-El Prat, Aeropuerto Internacional de la Región de Murcia, Eivissa, Palma, Sevilla, Jerez, Girona-Costa Brava, Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Alicante-Elche, San Sebastián, Bilbao, Zaragoza, Burgos en Menorca.

Aena zegt dat ze op dit moment reeds 38 plaatsen hebben op 12 vliegvelden waar water voor één euro te koop is, zoals Adolfo Suárez Madrid-Barajas (14 plaatsen), Barcelona-El Prat (2), Palma de Mallorca (5), Alicante-Elche (3), Valencia (3), Sevilla (2), Bilbao (2), Girona-Costa Brava (1), Santiago (2), Vigo (1), Ibiza (2) en Fuerteventura (1).

De limiet op de prijs voor flesjes water van 1 euro maximaal geldt voor de drankautomaten die overal te vinden zijn op een vliegveld en in beheer zijn van Aena. Daarnaast wil Aena ook dat o.a. kiosken en winkels kleiner dan 500 m2 die tenminste 18 uur open zijn goedkoop water aanbieden. Er geldt geen limiet op de drankprijzen bij de horecazaken op een vliegveld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. Slecht idee. Nog meer plastic. Aena moet het voorbeeld geven en een alternatief bedenken om water te verstrekken of te verkopen.

 2. Dat een eerste levensbehoefte zo onderwerp van het kapitalisme en de milieumafia kan zijn!!
  Geniet van die geweldige regenbui…….nog steeds gratis!!

  1. Op Schiphol neem ik altijd een leeg flesje mee, welke ik nà de controle met kraanwater vul. Dat is prima drinkbaar water. In Spanje gaat dat niet op, omdat daar het kraanwater niet te hachelen is (brak). Dus daar flesjes voor € 1,- is een prima alternatief. Op vliegveld Valencia syaat wel een gevuñde automaat met € 1,- flesjes, maar die werkt helaas (nog) niet. Moest een flesje voor € 1,58 kopen.

 3. nog meer plastic, zet maar watertappunten
  neer met drinkbaar water, water is een 1e levensbehoefte en zou gratis moeten zijn. (laat de gemeentes daar maar geld inpompen, ipv bv dure golfvelden met water te besproeien).
  Als je in Spanje eten besteld krijg je ook altijd een kan gratis water, dat kunnen andere europese landen dan weer van Spanje leren.

  1. Die staan er in alicante en Madrid zeker, maar ik weet niet of je het water van zo’n tap al eens gedronken hebt in Spanje. Dat is niet te drinken zo slecht van smaak.

  2. Het zit in plastic om mee te nemen aan boord. De airlines geven tegenwoordig geen gratis drinken meer aan boord en sinds 2002 is het verboden om je eigen drank mee te nemen. Dus ben je gedwongen een heel duur flesje te kopen na de veiligheidscontrole. Dus een watertap heeft geen nut.

   1. Nee hoor Dick, want je kunt daar nog naar de toiletten en daar is altijd wel een watertap te vinden om je lege flesje te vullen. Echte Ollander hè!

  3. Heb nog nooit gratis een kan water gehad bij het uit eten in Spanje in de 20 jaar dat ik er woon. Jij woont zeker ergens op een klein eilandje genaamd Spaanje met een a meer van agua 🙂

  4. Ik weet niet waar jij woont maar gratis water bij het eten in Spanje heb ik nog nergens gehad. En dat vind ik ook niet nodig. Je gaat naar een horecagelegenheid en die moet ook gewoon zijn lasten betalen hoor.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken