Search
menu
Search

Vliegveldbeheerder Aena wil water voor één euro op vliegvelden Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Vliegveldbeheerder Aena wil water voor één euro op vliegvelden Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals we een jaar geleden al melden wil de Spaanse vliegveldbeheerder Aena een limiet hebben op de prijzen voor drinkwater bij de drankautomaten, in winkels en in bepaalde horecagelegenheden. In feite is het idee om overal flesjes te hebben die niet duurder mogen zijn dan 1 euro. De invoering van het betaalbare water verloopt mondjesmaat maar Aena wil er nu vaart achter zetten.

In maart 2018 meldde Aena al dat ze van plan was naar de klachten van passagiers op de Spaanse vliegvelden die in beheer zijn van de vliegveldbeheerder te luisteren en o.a. de prijzen voor de flesjes water lager te maken. Helaas blijkt in de praktijk dat dit een jaar later nog steeds niet overal is gebeurd.

Aena heeft 46 vliegvelden in bezit maar wil bij de 19 grote vliegvelden goedkoper water hebben. Het gaat daarbij dan onder andere om de volgende vliegvelden: Gran Canaria, Tenerife-Norte, Fuerteventura, Lanzarote, Málaga-Costa del Sol, Barcelona-El Prat, Aeropuerto Internacional de la Región de Murcia, Eivissa, Palma, Sevilla, Jerez, Girona-Costa Brava, Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Alicante-Elche, San Sebastián, Bilbao, Zaragoza, Burgos en Menorca.

Aena zegt dat ze op dit moment reeds 38 plaatsen hebben op 12 vliegvelden waar water voor één euro te koop is, zoals Adolfo Suárez Madrid-Barajas (14 plaatsen), Barcelona-El Prat (2), Palma de Mallorca (5), Alicante-Elche (3), Valencia (3), Sevilla (2), Bilbao (2), Girona-Costa Brava (1), Santiago (2), Vigo (1), Ibiza (2) en Fuerteventura (1).

De limiet op de prijs voor flesjes water van 1 euro maximaal geldt voor de drankautomaten die overal te vinden zijn op een vliegveld en in beheer zijn van Aena. Daarnaast wil Aena ook dat o.a. kiosken en winkels kleiner dan 500 m2 die tenminste 18 uur open zijn goedkoop water aanbieden. Er geldt geen limiet op de drankprijzen bij de horecazaken op een vliegveld.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?