Financiële hulp Spaanse zelfstandigen vanwege noodtoestand

Financiële hulp Spaanse zelfstandigen vanwege noodtoestand
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Al dagen roepen de zelfstandigen dat als ze geen hulp krijgen van de Spaanse overheid veel van hen de noodtoestand in Spanje niet gaan overleven. Veel zelfstandige ondernemers hebben hun bedrijven dicht moeten doen vanwege de coronavirus-crisis en de kans is voor veel van hen groot dat ze na deze crisis geen werk meer zullen hebben. De Spaanse overheid heeft uiteindelijk gehoor gegeven aan de meer dan 3,2 miljoen zelfstandigen.

Na de eerste bekendmaking van de maatregelen om deze nieuwe crisis aan te pakken waarbij de Spaanse overheid 200 miljard euro ter beschikking heeft gesteld, heeft de Spaanse regering wat betreft de zelfstandigen in Spanje het een en ander aangepast.

De ‘autonomos’ kunnen een ‘paro de los autonomos’ of werkloosheidsuitkering innen en stoppen met het betalen van de vergoeding voor zelfstandigen zonder zich te hoeven uitschrijven bij de Spaanse belastingdienst of de Sociale Zekerheid. Deze uitkering is 70% van de basis wat neerkomt op een minimum van 661 euro bruto.

Het gaat om alle zelfstandigen die vanwege de ‘estado de alarma’ hun bedrijf hebben moeten sluiten of waarvan hun inkomsten deze maand (maart) met tenminste 75% ten opzichte van het gemiddelde van het half jaar daarvoor achteruit zijn gegaan. 

De zelfstandigen die gebruik maken van deze regeling hoeven tijdens het ontvangen daarvan géén maandelijkse bijdrage te betalen. Zelfstandigen die gewoon kunnen doorwerken tijdens deze coronavirus-crisis en niet hoeven te sluiten, moeten voorlopig gewoon door blijven betalen.

Meer informatie in deze PDF van de Spaanse overheid (Spaans) of in deze PDF van het bedrijf InfoAutonomos (Spaans).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.