Hotels, campings en toeristen accommodaties moeten voor 26 maart dicht in Spanje

Hotels, campings en toeristen accommodaties moeten voor 26 maart dicht in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Ondanks dat de Spaanse regering de geruchten op donderdag nog tegensprak, heeft het Ministerie van Volksgezondheid in samenspraak met het Ministerie van Toerisme besloten dat met ingang van donderdagavond 19 maart en na de publicatie in het staats bulletin BOE de hotels, campings en andere accommodatieverschaffers zeven dagen de tijd hebben om alles te sluiten.

In een bijlage van de eerder genomen maatregelen tijdens de noodtoestand in Spanje heeft de Spaanse regering donderdagavond laat besloten dat alle hotels, campings en andere accommodatieverschaffers hun installaties moeten sluiten. Dat moet gebeuren binnen zeven dagen tijd dus voor donderdag 26 maart. 

Dit staat omschreven in de BOE die HIER te lezen is (PDF in het Spaans) waar bij ‘primero’ staat ‘Suspensión  de apertura al público de establecimientos de alojamiento turístico’ en de tekst dat de opening voor het publiek van alle hotels en soortgelijke accommodatie, toeristische accommodaties en andere accommodaties voor kort verblijf, campings, caravanparken en andere soortgelijke instellingen overal op het nationale grondgebied opgeschort worden. Er is een uitzondering gemaakt voor de bewaking, beveiliging en onderhoudsdiensten in deze inrichtingen.

In dezelfde BOE staat bij ‘segundo’ te lezen ‘Establecimientos de alojamiento turístico de larga estancia y de temporada’ waarbij het gaat om toeristische accommodatieverschaffers voor langere duur. In de tekst staat dat het is toegestaan om de in het eerste deel (primero) van dit besluit bedoelde toeristische instellingen voor het publiek open te stellen voor klanten die, op het moment van de afkondiging van de noodtoestand op 14 maart, op een permanente en seizoensgebonden manier daar verblijven, op voorwaarde dat de bewoners de noodtoestand onder de genomen maatregelen doorbrengen in de eigen accommodatie. Er mogen echter geen nieuwe gasten aangenomen worden door de accommodatieverschaffers.

Bij punt ‘tercero’ staat dat de sluiting van de instellingen van kracht gaat wanneer er geen gasten meer aanwezig zijn. Maar in elk geval moet dat binnen zeven dagen zijn dus voor donderdag 26 maart.

De uitvoering en controle van deze nieuwe maatregelen die vergaande gevolgen hebben voor het toerisme zijn in handen van de autonome regio’s en hun verantwoordelijke afdelingen van de regionale regeringen en overheden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.