Twee mannen rijden met auto T1 terminal Barcelona vliegveld binnen

Twee mannen rijden met auto T1 terminal Barcelona vliegveld binnen
Beeld: Europa Press

Twee mannen rijden met auto T1 terminal Barcelona vliegveld binnen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Gelukkig gebeurde het voorval rond 5 uur ‘s morgens en gelukkig was er praktisch niemand aanwezig in de T1 terminal van het vliegveld Barcelona-El Prat. Twee mannen reden vrijdagmorgen met hun zilverkleurige Renault Megane de terminal binnen nadat ze door een draaideur waren gereden. Volgens de kranten schreeuwde een van hen ‘Allahu Akbar’ tijdens de rit maar de speciale explosievendienst van de Catalaanse politie heeft geen explosieven gevonden.

Terwijl Spanje zich in een noodtoestand bevindt en iedereen in huis moet blijven, zijn twee Albanese mannen er toch in geslaagd om met hun auto de T1 terminal van het vliegvelde Barcelona-El Prat binnen te rijden. Gelukkig deden deze mannen dit om 4:56 uur ‘s morgens en gelukkig waren er vanwege de noodtoestand geen tot weinig mensen aanwezig maar het is wel een serieuze aangelegenheid.

Tijdens de noodtoestand is de beveiliging door o.a. de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra aangescherpt maar op de een of andere manier zijn deze mannen er toch in geslaagd om met zijn tweeën in een auto te zitten, op niveau 0 van het vliegveld door een draaideur met een auto naar binnen te rijden en voor paniek te zorgen.

De politie was snel ter plaatse en kon de twee inzittenden arresteren . Volgens de kranten gaat het om twee gewelddadige Albanese mannen die zich verzetten bij hun arrestatie en klaarblijkelijk onder invloed van drugs en/of alcohol waren. Een van de mannen schreeuwde tijdens een korte rit ‘Allahu Akbar’ wat kan wijzen op een terroristische actie.

De TEDAX explosievendienst van de politie heeft echter geen explosieven en/of wapens in de auto gevonden. De politie onderzoek alles en sluit niets uit. Ondertussen is de veiligheid bij het Catalaanse vliegveld verscherpt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.