Twee mannen rijden met auto T1 terminal Barcelona vliegveld binnen

Twee mannen rijden met auto T1 terminal Barcelona vliegveld binnen
Beeld: Europa Press

BARCELONA – Gelukkig gebeurde het voorval rond 5 uur ‘s morgens en gelukkig was er praktisch niemand aanwezig in de T1 terminal van het vliegveld Barcelona-El Prat. Twee mannen reden vrijdagmorgen met hun zilverkleurige Renault Megane de terminal binnen nadat ze door een draaideur waren gereden. Volgens de kranten schreeuwde een van hen ‘Allahu Akbar’ tijdens de rit maar de speciale explosievendienst van de Catalaanse politie heeft geen explosieven gevonden.

Terwijl Spanje zich in een noodtoestand bevindt en iedereen in huis moet blijven, zijn twee Albanese mannen er toch in geslaagd om met hun auto de T1 terminal van het vliegvelde Barcelona-El Prat binnen te rijden. Gelukkig deden deze mannen dit om 4:56 uur ‘s morgens en gelukkig waren er vanwege de noodtoestand geen tot weinig mensen aanwezig maar het is wel een serieuze aangelegenheid.

Tijdens de noodtoestand is de beveiliging door o.a. de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra aangescherpt maar op de een of andere manier zijn deze mannen er toch in geslaagd om met zijn tweeën in een auto te zitten, op niveau 0 van het vliegveld door een draaideur met een auto naar binnen te rijden en voor paniek te zorgen.

De politie was snel ter plaatse en kon de twee inzittenden arresteren. Volgens de kranten gaat het om twee gewelddadige Albanese mannen die zich verzetten bij hun arrestatie en klaarblijkelijk onder invloed van drugs en/of alcohol waren. Een van de mannen schreeuwde tijdens een korte rit ‘Allahu Akbar’ wat kan wijzen op een terroristische actie.

De TEDAX explosievendienst van de politie heeft echter geen explosieven en/of wapens in de auto gevonden. De politie onderzoek alles en sluit niets uit. Ondertussen is de veiligheid bij het Catalaanse vliegveld verscherpt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

5
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Tinus

Plop Plop…. 2 gaatjes in die kop…… Opgelost.

frans

terugroepen frikandel speciaal en knal ze af

rob

Wanneer moslimterroristen ”Allahu Akbar” roepen, verklaren ze dat ze op het punt staan ​​om de superioriteit van Allah te bewijzen, door niet-moslims te doden.
Is islam een religie van vrede of van oorlog.

Gouti

Ten eerste: 2 albanische mannen die onder invloed waren duidt niet op een religieus duo. Er wordt gezegd “Volgens de kranten” en niet volgens getuigen dus de betrouwbaarheid van die informatie schat ik nihil. Ten 2e : de islam is wordt niet vertegenwoordigd door moslimterroristen net zoals Nederland niet wordt vertegenwoordigd door een klein groepje pedofielen. 1% spreekt niet voor de andere 99. Ik hoop dat ik hiermee een ander beeld heb kunnen schetsen.

Robert Lemm

Het blijft intrigerend om te zien hoe moslim terroristen in Spanje vooral Catalonië beogen. Dat moet samenhangen met het separatisme.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.