menu: rubrieken, zoeken & meer

De nieuwe corona-stoplicht kleuren en maatregelen voor de Canarische Eilanden vanaf 22 maart

De nieuwe corona-stoplicht kleuren en maatregelen voor de Canarische Eilanden vanaf 22 maart
Beeld: 123rf (aangepast)

De nieuwe corona-stoplicht kleuren en maatregelen voor de Canarische Eilanden vanaf 22 maart

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Vanaf maandag 22 maart middernacht zijn de corona-maatregelen op de Canarische Eilanden verlengd en aangepast wat betekent dat de Spaanse archipel te maken heeft met aangepaste coronaregels voor de acht eilanden die in sommige gevallen van ‘stoplicht’ kleuren veranderen.

De acht eilanden van de Canarische Eilanden bevinden zich volgens het regionale corona-stoplicht in verschillende kleuren/fases. Vanaf maandag 22 maart is dat als volgt: Groen: La Palma, La Gomera, El Hierro; Oranje: Lanzarote en La Graciosa; Rood: Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura.

Elke kleur heeft bepaalde maatregelen wat het redelijk overzichtelijk maakt maar aangezien de eilandbewoners op een bepaald eiland wonen en daar hoofdzakelijk verblijven is het totaaloverzicht verwarrend maar per eiland gezien is het logischer.

NIEUW: Voor de bewoners van de eilanden is nieuw dat het tussen de eilanden reizen alleen mogelijk is als je de negatieve testresultaten van een corona-test, PCR-test of antigeentest, kunt laten zien. Dat geldt tijdens de Semana Santa week van 26 maart tot en met 9 april. Het is voor het eerst dat de residenten (bewoners) van de eilanden dit moeten laten zien, behalve als het om een van de uitzonderingen gaat.

Bruin stoplicht

Dit keer heeft geen enkel eiland te maken met een bruin stoplicht (nivel de alerta 4) hebben. Dat betekent o.a. eiland-lockdown (niemand mag eiland verlaten of inreizen), avondklok 22-6 uur, groepsgrootte 2 personen, horeca voor 18 uur dicht maar alleen buiten (50%) en max 4 pers aan tafels, niet-essentiële winkels voor 18 uur dicht.

Rood stoplicht

De eilanden Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura hebben te maken met een rood stoplicht (nivel de alerta 3). Dat betekent o.a. avondklok 22-6 uur, groepsgrootte 4 personen, samenkomen thuis alleen samenwonenden, horeca voor 22 uur dicht maar alleen buiten (50%) max 4 pers aan tafels, delivery tot 00 uur.

Oranje stoplicht

De eilanden Lanzarote en La Graciosa hebben een oranje stoplicht (nivel de alerta 2). Dat betekent o.a. avondklok 23-6 uur, groepsgrootte 6 personen, horeca voor 23 uur dicht maar binnen (50%) en buiten (75%) max 6 pers aan tafels.

Groen stoplicht

De eilanden La Gomera, El Hierro en La Palma hebben een groen stoplicht (nivel de alerta 1). Dat betekent o.a. avondklok 00-06 uur, groepsgrootte 10 personen, horeca voor 00 uur dicht maar binnen (75%) en buiten (100%) open max 10 pers aan tafels buiten en 6 pers. binnen, aan de bar max. 4 pers.