Thuis samenkomen met niet-samenwonenden niet meer toegestaan in Aragón

Thuis samenkomen met niet-samenwonenden niet meer toegestaan in Aragón
Beeld: 123rf (aangepast)

Thuis samenkomen met niet-samenwonenden niet meer toegestaan in Aragón

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De regionale overheid van de autonome regio Aragón heeft nieuwe corona-maatregelen aangekondigd waarbij het om aanpassingen gaat van de reeds bestaande coronaregels. Een van de meest opvallende is het verbod op samenkomen van niet-samenwonenden in de privésfeer thuis.

Vanaf zaterdag 20 maart is het in Aragón niet meer toegestaan om thuis in privésfeer met niet-samenwonenden samen te komen. In principe had deze coronaregel net zoals in de overige autonome regio’s in Spanje als onderdeel van de speciale Semana Santa corona-maatregelen ingevoerd moeten worden maar men heeft ervoor gekozen dat een week eerder al te doen.

Terwijl het samenkomen in de privésfeer thuis niet meer is toegestaan voor niet-samenwonenden, is dat op straat en openbare plaatsen nog wel mogelijk. Daar gelden groepsgroottes van maximaal 6 personen in open ruimtes en 4 personen in gesloten ruimtes. 

Verder geldt tot tenminste 9 april een avondklok tussen 23.00 en 6.00 uur en is de regionale lockdown waardoor niemand de regio in of uit mag reizen ook verlengd tot 9 april. 

Sinds 12 maart geldt dat de provinciale lockdowns zijn komen te vervallen waardoor het reizen tussen de provincies Zaragoza, Huesca en teruel weer mogelijk is, zolang als men binnen de grenzen van de autonome regio blijft vanwege de regionale lockdown.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.