menu: rubrieken, zoeken & meer

Thuis samenkomen met niet-samenwonenden niet meer toegestaan in Aragón

Thuis samenkomen met niet-samenwonenden niet meer toegestaan in Aragón
Beeld: 123rf (aangepast)

Thuis samenkomen met niet-samenwonenden niet meer toegestaan in Aragón

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De regionale overheid van de autonome regio Aragón heeft nieuwe corona-maatregelen aangekondigd waarbij het om aanpassingen gaat van de reeds bestaande coronaregels. Een van de meest opvallende is het verbod op samenkomen van niet-samenwonenden in de privésfeer thuis.

Vanaf zaterdag 20 maart is het in Aragón niet meer toegestaan om thuis in privésfeer met niet-samenwonenden samen te komen. In principe had deze coronaregel net zoals in de overige autonome regio’s in Spanje als onderdeel van de speciale Semana Santa corona-maatregelen ingevoerd moeten worden maar men heeft ervoor gekozen dat een week eerder al te doen.

Terwijl het samenkomen in de privésfeer thuis niet meer is toegestaan voor niet-samenwonenden, is dat op straat en openbare plaatsen nog wel mogelijk. Daar gelden groepsgroottes van maximaal 6 personen in open ruimtes en 4 personen in gesloten ruimtes. 

Verder geldt tot tenminste 9 april een avondklok tussen 23.00 en 6.00 uur en is de regionale lockdown waardoor niemand de regio in of uit mag reizen ook verlengd tot 9 april. 

Sinds 12 maart geldt dat de provinciale lockdowns zijn komen te vervallen waardoor het reizen tussen de provincies Zaragoza, Huesca en teruel weer mogelijk is, zolang als men binnen de grenzen van de autonome regio blijft vanwege de regionale lockdown.