Search
menu
Search

Nieuw biertje: Oliba Green Beer gemaakt van Spaanse olijven

Nieuw biertje: Oliba Green Beer gemaakt van Spaanse olijven
Beeld: Oliba Green Beer

Nieuw biertje: Oliba Green Beer gemaakt van Spaanse olijven

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – De provincie Huesca, om precies te zijn DO Somontano streek, in het noorden van Aragón heeft een wereldprimeur. Het is Oliba Green Beer gelukt om het eerste biertje te maken van olijven. Dit speciale en groen gekleurde bier heeft de naam Oliba Green Beer en is een must voor nieuwsgierige bierkenners. Het biermerk voegt zich u bij het uitgebreide aanbod van de ‘Costa Food Group’ en de ‘Bodega Sommos’.

Het bedrijf ‘Costa Food Group’ betreedt nu ook de biersector met de verkoop van Oliba Green Beer, het eerste olijfbier ter wereld. Dit revolutionaire bier wordt op natuurlijke wijze gemaakt met inheemse olijven uit de Pyreneeën. Oliba Green Beer wordt, zoals de naam al aangeeft, gekenmerkt door de verrassende groene kleur en heeft de unieke smaak van de olijfvariëteiten die typisch zijn voor het gebied in de Pyreneeën. Daarnaast bevat het olijfbier geen gluten waardoor het geschikt is voor coeliakiepatiënten. 

Er wordt geschreven over een ‘light’ bier met slechts 5% alcohol maar wat toch een verfrissende smaak heeft met oijfsmaken. Er zijn twee soorten bier, ‘The Original One’ (5% Alc.) met een milde en speciale smaak en een verfijnd aroma met een subtiel vleugje olijf, en ‘The Empeltre One’ (5,5% Alc) gemaakt met olijven uit Bajo Aragón en intenser van smaak en kleur.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?