Wat is de score van jouw favoriete vakantie- of woonplaats in Spanje op de Spain Happy Index

Wat is de score van jouw favoriete vakantie- of woonplaats in Spanje op de Spain Happy Index
Beeld: Canva

Wat is de score van jouw favoriete vakantie- of woonplaats in Spanje op de Spain Happy Index

MADRID – Elk jaar rond 20 maart begint de lente in Spanje maar het is ook de datum dat men de Internationale Dag van het Geluk viert. Het gaat om een initiatief van de Verenigde Naties (VN) dat in 2012 werd ingevoerd en dus in 2022 alweer tien jaar bestaat. Volgens het recent verschenen World Happiness Report staat Spanje op plaats 29 van de 146 gelukkigste landen. Maar hoe is het geluk in Spanje zelf? Dat is te zien op de Spain Happy Index van Sonneil.

Spanje staat op de World Happiness Report op een 29e plaats wat slechter is dan Nederland (5) en België (19) terwijl Finland al jaren steevast op de eerste plaats staat. Maar hoe is het geluk binnen Spanje zelf, wat zijn de gelukkigste steden en/of regio’s van Spanje? Die informatie is niet uit de World Happiness Report te halen maar wel uit de Spain Happy Index van Sonneil.

Op DEZE interactieve kaart van Spanje, die ook in het Nederlands te bekijken is, zijn diverse onderwerpen te zien zoals de dagen met zon, dagen met regen, dagen met wind, gemiddelde temperatuur, het aantal inwoners maar ook de mate van geluk dat uitgedrukt wordt door een score (punten).

Costa Blanca

In deze krant wordt gekeken naar de Costa Blanca die als een van de gelukkigste plaatsen op de kaart staat met gemiddeld 284 dagen zon per jaar. De Happy-score is 81 van de 100 punten waarbij de stad Alicante op de eerste plaat staat met een score van 89,6 gevolgd door Santa Pola met een score van 89,3 en Pilar de la Horadada met een score van 88,1.

Volgens de Spain Happy Index heeft de Costa Blanca een gemiddelde temperatuur van 18 graden. Alicante stad heeft volgens de kaart 332.000 inwoners die genieten van 308 dagen met zon, 40 dagen met regen en 16 dagen met wind. Ter vergelijking, Benidorm heeft 294 dagen zon, 45 dagen met regen, 21 dagen met wind en een gemiddelde temperatuur van 18 graden. De Happy-score van Benidorm is 84,9.

Wil jij de Happy-score weten van jouw favoriete vakantieplaats of woonplaats, kijk dan op de kaart van Sonneil die HIER te bekijken is. Je kunt zoeken op grote steden maar ook naar kleinere gemeenten, ze staan er allemaal op.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.