skip to Main Content

Finale Copa del Rey: FC Barcelona – Real Madrid (El Clásico nr.2)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – (Redactie) Het komt niet vaak voor mar het is tijd voor de tweede van de in totaal vier voetbal klassiekers, El Clásico, binnen 18 dagen. Afgelopen zaterdag werd de competitiewedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona gespeeld en ondanks een kijkcijfer record was de wedstrijd, mede vanwege het zeer defensieve spel van de Madrilenen, niet een interessante wedstrijd. Uiteindelijk werden de twee doelpunten gemaakt door, hoe kan het ook anders, Messi en Ronaldo, beide uit strafschoppen.

Op woensdag is het echter tijd voor de finale van de Copa del Rey die dit jaar ook tussen Real Madrid en FC Barcelona wordt gespeeld. Deze wedstrijd is eigenlijk veel belangrijker dan de competitiewedstrijd aangezien het hier om een beker gaat en dus de eerste titel van dit voetbalseizoen. Daar waar in de Liga FC Barcelona op acht punten verschil is blijven staan en vrijwel zeker de competitie voor het derde opeenvolgende jaar zal gaan winnen, is de finale van de Koningsbeker een heel ander verhaal.

De tweede El Clásico wordt gespeeld op neutraal terrein in Valencia en zal in Spanje GRATIS te zien zijn op TVE1 vanaf 20.00 uur. Opvallend bij deze wedstrijd is dat Puyol mee zal spelen want tijdens de Liga wedstrijd van afgelopen zaterdag ging hij met een blessure van het veld. Verder roepen Madrid supporters op het stadion morgen zoveel mogelijk rood-geel te kleuren, en de Spaanse vlag goed te laten wapperen. Dit als reactie op de finale van de Copa del Rey in 2009, waar tijdens het spelen van het volkslied van Spanje er een hevig gefluit opsteeg uit het stadion. Dit gefluit kwam van separatisten, supporters van de finalisten Barcelona en Bilbao die zo duidelijk wilden maken dat ze vooral niét bij Spanje willen horen.

Sinds 5 april 1990 stonden FC Barcelona en Real Madrid niet meer tegenover elkaar in een finale van de Copa del Rey, iets wat deze wedstrijd extra belangrijk maakt. Daarnaast willen beide teams deze wedstrijd winnen, niet allen om de beker maar meer om zo goed mogelijk en vol zelfvertrouwen de Champions League wedstrijden tegemoet te gaan, slechts een week later.

Champions League halve finales

FC Barcelona en Real Madrid nemen het na de bekerfinale ook tegen elkaar op in de halve finale van de Champions League, op 27 april en 3 mei, waarmee de vier El Clásicos beëindigd zullen worden, iets wat niet vaak voorkomt in de Spaanse voetbalwereld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend